O2 rozšiřuje příjem své TV, zavádí set top box s wifi

úterý, 24. listopadu 2015, 10:55 TV MediaGuru

Televize od O2 má být díky novému set top boxu dostupná všem zákazníkům.

Společnost O2 rozšiřuje záběr své televize O2 TV, od 1. prosince zavádí možnost nákupu nového set top boxu připojeného k wifi. Díky tomu budou moci televizi O2 sledovat i zákazníci bez ohledu na to, jakého mají operátora a bez ohledu na to, zda mají přístup ke kabelovému připojení O2 TV.

O2 TV je dnes dostupná na mobilních zařízeních nebo pro zákazníky, kteří mají přístup ke kabelovému připojení. „Díky novému set top boxu si mohou zákazníci pořídit televizi na velkou obrazovku a nezáleží na tom, jakého mají poskytovatele,“ řekl v úterý novinářům David Duroň z O2.

Cena set top boxu představuje 2136 Kč (stávající zákazníci se starším set top boxem si ho mohou za uvedenou cenu vyměnit), za službu O2 TV zaplatí noví zákazníci od prosince 399 Kč měsíčně. V nabídce je 58 kanálů, z toho jeden kanál v HD (O2 Sport), v průběhu ledna se zvedne počet kanálů v HD na 12. Co do počtu kanálů i funkcí se nová služba vyrovná běžné O2 TV s tarifem M.

O2 naznačila, že v lednu nového roku oznámí i obsahové novinky své televize, konkrétní ale zatím nebyla. Vyloučila ale, že by se pouštěla do budování zpravodajského nebo filmového kanálu.

Záměrem O2 je podle Davida Duroně stát se nejrychleji rostoucí televizí na trhu. Třemi pilíři O2 TV jsou televize kdykoli, kdekoli a pro kohokoli. Díky vlastnímu kanálu O2 Sport přesáhl počet zákazníků O2 TV výše 193 tisíc (údaj za 3Q/2015), meziročně to bylo o 8 % více.

Změny od 1. prosince 2015 v nabídce O2 TV  (kliknutím zvětšíte)O2TV_Air

-mav-