Ringier na Slovensku zakládá firmu s podporou Penty

úterý, 22. prosince 2015, 16:50 Slovensko MediaGuru

Spolupráce se týká inzertních online aktivit, vzniká nová společnost United Classifieds.

Společnost Azet.sk, která patří slovenskému vydavatelství Ringier Axel Springer Slovakia, převedla veškerou svoji činnost v oblasti online inzerce do nově založené dceřiné firmy United Classifieds. Součástí převodu je i 100% podíl ve firmě Autovia a 42% podíl v Narks-Infoservis, která provozuje portál Reality.sk. Nová společnost získala následně od firmy Akcionár (skupina Penta) všechny zbývající akcie Narks-Infoservis. Výlučným vlastníkem Reality.sk je tak nová společnost United Classifieds.

Společnost Akcionár, která je součástí skupiny Penta Investments, investuje do United Classifieds a získává zde 40% podíl jako finanční investor. Azet.sk má mít výlučnou řídící kontrolu nad United Classifieds. Generální ředitelkou společnosti se stane Katarína Trnovcová, která v minulosti působila jako ředitelka online inzerce v Azet.sk.

Obě strany oznámily transakci v oficiální zprávě. „Prostřednictvím této nové struktury chceme dále rozvíjet naše aktivity v oblasti online inzerce a být atraktivním zaměstnavatelem,“ uvedl výkonný ředitel Ringier Axel Springer Slovakia a Azet.sk Milan Dubec.

„V oblasti online inzerce vidíme velký potenciál. United Classifieds považujeme za dobrou investiční příležitost a věříme schopnosti Azet.sk tuto činnost dále rozvíjet,“ sdělil Peter Andits, investment manager skupiny Penta Investments.

Portfolio společnosti Azet.sk v oblasti online inzerce se skládá z portálů Bazar.sk, z realitních portálů Nehnutelnosti.sk, Byty.sk, Chaty.sk a Novostavby.sk či z automobilových inzertních portálů Autobazar.sk, Autovia.sk, Noveauta.sk, ABmanager.sk a Autozor.sk.

-mav-