Echo Media si registruje názvy Monitor 24 a DBM 24

čtvrtek, 07. ledna 2016, 14:26 Tisk MediaGuru

Názvy souvisejí s přípravami na uvedení monitoringu ekonomických a politických informací.

Společnost Echo Media si u Úřadu průmyslového vlastnictví požádala o registraci ochranných známek Daily Business Monitor 24 a DBM 24 Daily Business Monitor. Chce je využít pro svůj chystaný projekt denního monitoringu médií, který v ostrém režimu plánuje spustit nejpozději do konce ledna.

V tuto chvíli společnost ještě není rozhodnutá, který z názvů použije. Rozhodnutí nechává až na poslední fázi přípravy.

Monitoring bude dostupný v českém a anglickém jazyce jak na internetové stránce, tak ve formátu pdf v rozsahu jedné strany. Pdf vydání obdrží uživatelé do emailových schránek. Grafická podoba denního monitoringu je přitom velmi úsporná. Svým pojetím tak připomíná Fleet Sheet novináře Erika Besta. Zřejmě s ním bude chtít Echo Media soutěžit o zájem čtenářů.

Ukázka grafické podoby denního monitoringu od Echo Media.
Ukázka grafické podoby denního monitoringu od Echo Media.

Proti jedné z uvažovaných značek – DBM24 – se ohradila prostřednictvím oficiální tiskové zprávy PR agentura Donath Business & Media, jež využívá zkratku DBM od roku 1998. „Pro nezasvěcené uvádím, že se v žádném případě nejedná o společný projekt, ač působíme ve stejném oboru. Pro veřejnost to bude určitě matoucí,“ uvedl Michal Donath, generální ředitel zmíněné agentury.

-mav-

Aktualizováno 8. ledna 2016 o reakci agentury Donath Business & Media.