Zuckerberg oznámil brzké nasazení nových FB tlačítek

pátek, 29. ledna 2016, 07:30 Internet & Mobil MediaGuru

Facebook zřejmě už brzy zavede další tlačítka pro vyjadřování nálady.

Sociální síť Facebook je připravena „brzy" nasadit širší paletu tlačítek, pomocí kterých mohou uživatelé vyjadřovat své pocity a názory. V konferenčním hovoru s analytiky to uvedl CEO Facebooku Mark Zuckerberg. Nová tlačítka jsou v tuto chvíli testována ve Španělsku, v Irsku a na několika dalších místech. Globálně by se mohla objevit „velmi záhy”, citoval Zuckerberga server BBC News.

Vedle stávající ikonky "like" mají mít uživatelé nově na výběr tlačítka "love", "haha", "wow", "sad" a "angry". Z pilotních testů vypadl návrh na tlačítko "yay". Mezi novými ikonkami se také neobjevuje tlačítko "dislike", po kterém někteří uživatelé volali.

Facebook_reactions

Významná může být tato novinka pro inzerenty, kterým se dostanou opět o něco podrobnější informace o smýšlení uživatelů. Jak už jsme informovali, dá se předpokládat, že správci stránek budou mít přístup k počtům jednotlivých reakcí, a uvidí tak nejen celkovou míru zapojení publika, ale i důvod zapojení. Díky kombinaci s inzertními nástroji Facebooku se otevře mimo jiné možnost provádět A/B testy vzbuzovaného sentimentu na poměrně přesně specifikované cílové skupině.

Podle čerstvě zveřejněných údajů registroval Facebook na konci loňského roku 1,59 miliardy aktivních uživatelů měsíčně, což bylo o 14 % více než před rokem. Z toho 1,44 miliardy se jich připojovalo z mobilních přístrojů. Souhrnné tržby za celý rok 2015 dosáhly 17,9 mld. USD, což bylo o 44 % víc než v roce 2014. Čistý zisk v roce 2015 představoval 3,7 mld. USD. V posledním čtvrtletí roku 2015 se výnosy z mobilní reklamy podílely na celkových reklamních výnosech už z 80 %.

-mav-