CME: V Česku očekáváme růst v prvním čtvrtletí 2016

pondělí, 29. února 2016, 12:43 TV MediaGuru

Majitel Novy očekává, že první čtvrtletí 2016 přinese skupině meziročně vyšší růst výnosů.

Společnost CME, majitel tuzemské televizní skupiny Nova, očekává, že v prvním čtvrtletí letošního roku dosáhne meziročně na českém trhu růstu alespoň na úrovni 4-6 %, řekl v návaznosti na hospodářské výsledky za loňský rok jeden ze dvou výkonných ředitelů CME Christoph Mainusch. Uvedl to v konferenčním hovoru pro investory.

Mainusch tak reagoval na zveřejněné informace o pomalém růst CME na českém trhu v posledním čtvrtletí 2015 (+1,2 %). Zdůvodnil, že příčinou nižšího růstu v posledním čtvrtletí byl silný čtvrtý kvartál roku 2014 a také přesun ad hoc kampaní většiny klientů jedné z mediálních agentur ke konkurenci. „Pokud bychom nezapočítali tuto konkrétní agenturu, výnosy z TV reklamy by v posledním čtvrtletí vzrostly o 5 %. A přestože jsme v posledním čtvrtletí 2015 zpomalili, na začátku roku 2016 jsme se zřetelně odrazili. Očekáváme, že výnosy na českém trhu v prvním čtvrtletí 2016 budou meziročně vyšší minimálně o 4-6 %," dodal.

Český televizní trh měl podle indicií CME v loňském roce vzrůst o 4 % a podíl skupiny Nova na reklamním trhu měl podle interních informací CME dosáhnout loni 61 %. CME rovněž očekává, že v Česku letos zvýší výnosy z přenosových poplatků. Pomoci k tomu má uvedení kanálu Nova Sport 2 i stanic Nova International a Markíza International. 

-mav-