Dotyk a Dotyk Byznys míří do tisku i na web

pondělí, 08. února 2016, 12:45 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Tabletové týdeníky budou k dispozici i v dalších distribučních kanálech.

Tabletové týdeníky Dotyk a Dotyk Byznys společnosti Tablet Media, kterou nedávno převzala skupina Vltava-Labe-Press, začnou vycházet v tištěné podobě a budou také rozšířeny na web, řekl v rozhovoru pro MediaGuru.cz generální ředitel skupiny VLP a zakladatel Tablet Media Michal Klíma.

„Tituly Tablet Media tak budeme rozvíjet oběma směry. Vytvoříme online portál pro Dotyk a Dotyk Byznys a rozšíříme je i do tisku," uvedl Klíma s tím, že Tablet Media tak využije zázemí velké vydavatelské skupiny. Mělo by se tak stát ještě v letošním prvním pololetí.

Na trhu tištěných titulů se tak rozšíří nabídka v segmentu zpravodajsko-společenských magazínů (Dotyk) a ekonomických magazínů (Dotyk Byznys). V krátkém období přitom do těchto odvětví tiskového trhu vstoupily např. Newsweek (Media Rey SE), Týdeník Echo (Echo Media), měsíčník Reportér (Reportér magazín). Připravuje se také start nového časopisu Faktor S, který se má orientovat ekonomicko-zpravodajsky a do tištěné verze chce přejít také server Hlídacípes.org.

Týdeník Dotyk začala Tablet Media vydávat v květnu roku 2013 jako první magazín vytvořený pro čtení v tabletech. Za první rok své existence posbíral několik ocenění na tuzemské a mezinárodní scéně. V prosinci o rok později ho doplnil ekonomický Dotyk Byznys. Rodinu titulů Dotyk dále tvoří Dotyk Styl Royal, zaměřený na šlechtu, a Dotyk Styl Bydlení.

Celý rozhovor můžete číst zde.

-mav-