Economia chce svá videa umístit i do O2 TV

středa, 17. února 2016, 07:12 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Producent internetové televize Aktuálně TV chce rozšířit možnosti příjmu i o další platformy.

Mediální dům Economia zvažuje, že by svoji videoprodukci umístil také do O2 TV. Nešlo by však o vlastní celodenní kanál, ani vysílání promosmyčky, ale o umístění videí, která Economia produkuje, do archivu O2 TV.  Diváci by pak měli možnost pořady sledovat i jinde než na Aktuálně TV. V rozhovoru pro MediaGuru.cz to uvedl generální ředitel Economie Roman Latuske.

"Zvažujeme využít archivu O2 TV a otestovat si, jaký potenciál by naše videa mohla mít u diváků O2 TV," řekl šéf Economie s tím, že dalším potenciálním kanálem může pro Economii být UPC. 

Economia od loňského roku soustředila svoji videoprodukci pod značku Aktuálně TV. Spadá pod ní nejen obsah internetové televize DVTV, ale i dalších tematických videopořadů, které Economie vyrábí. Ty mají tvořit z hlediska návštěvnosti i příjmů zhruba polovinu veškeré produkce Aktuálně TV, druhá polovina připadá na DVTV.

Podle dat výzkumu NetMonitor za leden 2016 představoval počet přehrání na Aktuálně TV 5,7 mil., počet reálných uživatelů měsíčně jen na PC se přiblížil k 580 tisícům. Dalších 57 tis. přišlo přes mobil a 50 tisíc přes tablet.

Celý rozhovor s Romanem Latuskem můžete číst zde.

-mav-