Prima představila seriál Ohnivý kuře, zahájí 7. března

pondělí, 22. února 2016, 13:40 TV MediaGuru

TV Prima uvede další ze seriálů, který by měl napomoci omladit její publikum.

Televize Prima představila v pondělí dopoledne úvodní díl svého nového seriálu Ohnivý kuře. Seriálová novinka zahájí na obrazovkách televize Prima v pondělí 7. března, vysílat se bude vždy dvakrát týdně v pondělí a ve středu. V první den svého vysílání nabídne hned dva díly najednou.

Prima novým seriálem, ve kterém se v hlavních rolích představují Jakub Prachař a Jan Dolanský, míří na mladší publikum. Podle generálního ředitele Primy Marka Singera patří seriál Ohnivý kuře vůbec k "nejmladšímu", který Prima natočila.

Komediální seriál se točí kolem jídla, vztahů, přátelství a rodinných peripetií. Označuje se jako seriál z gastronomického prostředí – provozování hospody, pivovaru či cukrárny tvoří kulisy, ve kterých se rozehrávají dějové linky. Sázka na mladé herce nejen v hlavních rolích by mohla Primě přinést publikum mladší než u jejích dřívějších seriálů. V seriálu dále hrají např. Josef Polášek, Simona Babčáková, Kristýna Leichtová, Lucie Polišenská, Michal Suchánek, Lenka Krobotová či Linda Rybová.

V nabídce televize je tak Ohnivý kuře další letošní seriálovou novinkou. Tu první uvedla televize už na začátku února – jde o první původní detektivní seriál televize s názvem V.I.P. vraždy. V důsledku startu nového seriálu se stávající seriál Přístav přesune do pátečního prime-time, vysílat se bude jednou týdně.

Představení nového seriálu se odehrálo v ateliérech v pražských Holešovicích, kde Prima na jednom místě postavila hlavní prostory, ve kterých se seriál odehrává a kde probíhá natáčení nového seriálu – hotel, cukrárna, hospoda, prodejna aj. S prodejnou se podle našich informací formou product placementu spojila společnost Makro.

Scéna pro restauraci Ohnivý kuře
Scéna pro restauraci Ohnivý kuře
Scéna vietnamské prodejny v seriálu Ohnivý kuře.
Scéna prodejny v seriálu Ohnivý kuře.

Producentem seriálu je Petr Erben, kreativním producentem Ivan Vodochodský, námět zpracovali Lucie Paulová a Jonáš Paul. Stopáž pořadu je 55 minut, rozsah 80 dílů.

Synopse seriálu Ohnivý kuře

Seriál z gastronomického prostředí. Dvojice kamarádů – kuchaři Mike (Jakub Prachař) a Burák (Jan Dolanský) – se vydává do městečka Janovy Lázně, aby tu provozovala zděděnou hospodu. Táhne s sebou ale zátěž pobytu ve vězení a nařízený dohled probačního pracovníka. Na místě zjistí, že strýcova hospoda je ruina, v níž se rozhodně nedá vařit ani točit pivo. Navíc je tu hned přivítá konkurence – nóbl hotel Grand, který chce pro sebe a svého syna získat snacha majitele, lidová hospoda U Slepičků, již vede praktická Manka s nepraktickým bratrem, a večerka asijského obchodníka a jeho krásné dcery. Zavedenou klientelu už má i cukrárna paličaté Kláry a její kamarádky. Aby Mike s Burákem mohli otevřít svou vlastní restauraci, musí nejdřív vydělat peníze. Jenže oni se kvůli své naivitě a neopatrnosti dostávají spíš do dluhů. V tu chvíli poznají, komu mohou věřit a kdo je pro ně skutečný nepřítel.
Generální ředitel Primy Marek Singer s herci seriálu Ohnivý kuře, foto: FTV Prima
Generální ředitel Primy Marek Singer s herci seriálu Ohnivý kuře, foto: FTV Prima
Linda Rybová v seriálu Ohnivý kuře, foto: TV Prima
Linda Rybová v seriálu Ohnivý kuře, foto: TV Prima

Upřesnění: Prima na konci týdne oznámila, že start seriálu posouvá na sobotu 5. března 2016.

-mav-