Letošní IAC s novými hosty a o programatiku či RTB

úterý, 08. března 2016, 15:11 Internet & Mobil MediaGuru

Devátý ročník konference Internet Advertising Conference se letos uskuteční 12. dubna.

Marketingoví a mediální odborníci, mediální a reklamní agentury, zadavatelé internetové reklamy, poskytovatelé obsahu, internetová média a členové SPIR se 12. dubna sejdou na 9. ročníku Internet Advertising Conference (IAC) pořádané Sdružením pro internetový rozvoj (SPIR).  Konference se tradičně uskuteční v pražském hotelu Clarion Congress Hotel Prague.

Letos se účastníkům představí několik řečníků, kteří v Česku ještě nevystupovali. Například zakladatelé De Correspondent Harald Dunnink a Rob Wijnberg přijedou přednášet o tom, jak De Correspondent v roce 2013 vznikl díky crowdfoundingové platformě a jak se mu povedlo získat 45 tisíc předplatitelů za tři roky.

Dále politická aktivistka a komentátorka Kateryna Kruk. Její účet @Kateryna_Kruk sleduje přes 22 tisíc followerů a díky němu měla většina světových médií nestranné zpravodajství z Euromajdanu z první ruky. Povídat bude o tom, jak probíhá život v zóně ohrožení, kde je propaganda nejmocnějším nástrojem boje.

Vystoupí i zástupci společnosti AdBlock Gabriel Cubbag a Antoina Boefler. Jak vidí budoucnost internetové reklamy? Bude obsah jen placený? Je legitimní zasahovat do fungujícího obchodního modelu? Co se dá od blokovačů reklamy očekávat a jaké mají plány? I o tom budou debatovat v hodinovém bloku v hlavním sále.

Celý jeden sál bude věnovaný RTB. Vystoupí zástupci Programmatic, Red Media, Seznamu i Google. Program v tomto sále zakončí diskuse o automatizovaném obchodování v roce 2016. O tom, co českému trhu chybí do světové úrovně a jak si představují trh s reklamou v roce 2020, budou diskutovat Matěj Novák z Czech Publisher Exchange, Martin Slavík z OMD Czech, Tomáš Žlůva z ČSOB, Tomáš Řehák z Programmatic a Karel Tlusťák z ROIHunter.com.

marketingovém sále na návštěvníky čekají zkušenosti Czech Publisher Exchange a Proficio Marketing s cílením na zákazníka, měření digitálních kanálů, praktické ukázky pokročilé automatizace v e-mail marketingu, využití YouTuberů v kampani Mattoni nebo koncept See-Think-Do-Care u Restu.cz.

Více o programu a registrační formulář najdete na webu Internet Advertising Conference 2016.

-mav-