T-Mobile spustí 4. dubna svou internetovou TV

středa, 23. března 2016, 12:36 Internet & Mobil MediaGuru

Pod názvem T-Mobile TV spustí T-Mobile svou IPTV. Nabídne až 130 kanálů.

T-Mobile spustí 4. dubna svou IPTV, a to pod názvem T-Mobile TV. Ambicí je získat v horizontu pěti let statisíců zákazníků, do konce letošního roku plánuje 20 tisíc. Stejně jako O2 TV bude fungovat i na sítích jiných operátorů. Zaměřit se chce svou nabídkou především na rodiny.

„Letošní rok je pro nás rokem internetu pro domácnosti včetně služeb, které s ním souvisejí,“ říká ředitel marketingu pro rezidentní segment v T-Mobile Tomáš Ryšavý a dodává: „Spuštění T-Mobile TV je proto logickým krokem, jímž dále rozšíříme a zpříjemníme nabídku pro naše zákazníky.“

T-Mobile TV nabídne tři nové tarify v ceně od 399 do 899 korun měsíčně se 70, 100 a 130 kanály včetně těch v HD kvalitě. V nabídce jsou české, slovenské i zahraniční televizní stanice. „Rovněž se budeme věnovat možnostem exkluzivního obsahu, primárně v oblasti sportu a obsahu zacíleném na rodiny. Na tom budeme spolupracovat mimo jiné i s našimi slovenskými kolegy,“ popisuje Tomáš Ryšavý. Vytvoření vlastního kanálu však prozatím komentovat odmítl.

Tarify T-Mobile TV
Tarify T-Mobile TV

Služba nabízí mimo jiné funkci zpětného zhlédnutí až 48 hodin, nahrávání až 120 hodin vysílání s možností uložení na 30 dní či sledování televize až na čtyřech zařízeních najednou. K dispozici bude také přístup do Videotéky nebo šest tematických balíčků: Rodina, Sport, Zahraniční, HBO Základ, HBO Komplet nebo Pro dospělé.

Tematické balíčky T-Mobile TV
Tematické balíčky T-Mobile TV

Launch T-Mobile TV podpoří promo akce: ti, co si službu aktivují do konce června, získají slevu 100 korun na měsíční paušál a balíček HBO základ na půl roku zdarma. Komunikačně ji zpropaguje marketingová kampaň v kompletním mediamixu, datum jejího spuštění však upřesněno zatím nebylo.

Set-top box se smlouvou na dobu určitou lze pořídit na splátky za 1 Kč na místě a poté 100 Kč měsíčně po dobu 23 měsíců. Bez smlouvy vyjde set-top box na 2 999 Kč. Zákazníci s IPTV získají také záruku spokojenosti 30 dní, během nichž mohou odstoupit od smlouvy a vrátit set-top box.

T-Mobile TV bude existovat paralelně s Mobilní televizí, která byla představena na podzim v roce 2014 a nabízí digitální televizi do mobilních zařízení. V rámci všech tarifů T-Mobile TV bude Mobilní televize zdarma.

Na českém trhu je již delší dobu aktivní konkurenční O2 TV, která má nyní přes 200 000 uživatelů. Nabízí rovněž tři tarify s 60, 98 a 120 programy za cenu od 299 do 749 korun měsíčně. Od dubna O2 v reakci na nabídku T-Mobilu prodlouží možnost zpětného zhlédnutí programů z nynějších 30 na 50 hodin. Další hráč UPC nabízí 50 až 130 programů za 278 až 899 Kč za měsíc. Televizní služby u UPC využívá kolem 460 000 zákazníků.

-stk-, -čtk-