MTG: Prima ve čtvrtletí vykázala silný růst

středa, 20. dubna 2016, 08:08 TV MediaGuru

Poloviční vlastník televizní skupiny Prima zveřejnil výsledky za 1. čtvrtletí 2016.

Společnost MTG, která je spoluvlastníkem televize Prima, ve středu ráno oznámila výsledky za první čtvrtletí letošního roku. Proměnou portfolia zároveň upravila rozdělení svých operací. Česká republika je tak zařazena do mezinárodních aktivit (International Entertainment). Patří sem společně s Bulharskem a baltskými zeměmi. Celkové výnosy této mezinárodní divize byly vlivem prodeje aktivit MTG v Maďarsku, Rusku a na Ukrajině v meziročním srovnání nižší (-15 %), když celkově dosáhly 747 mil. SEK (cca 2,2 mld. Kč).

K výsledkům za Českou republiku MTG uvádí, že v prvním čtvrtletí 2016 výnosy silně rostly. Jaké úrovně konkrétně dosáhly a jak velký byl meziroční procentuální nárůst ale zpráva MTG nezmiňuje. Uvádí také, že pro český televizní trh je letos odhadován růst reklamních investic a že podíl na sledovanosti televizní skupiny Prima se ve čtvrtletí meziročně zvýšil o tři procentní body (MTG vykazuje výsledky sledovanosti pro ČR v cílové skupině 15-54).

Tržby MTG celkově ve fixních cenách v prvním čtvrtletí rostly meziročně o 5 %, organicky o 3 % na 3,86 mld. SEK. Zvýšení je přičítáno vyšší výkonnosti internetových aktivit (Viaplay). Čistý zisk se ale snížil na 50 mil. SEK (cca 147 mil. Kč), což znamená meziroční pokles o 84 %.

Celou zprávu můžete číst zde: MTG_1Q_2016

-mav-