Nova mění program, stahuje seriál Drazí sousedé

pátek, 08. dubna 2016, 13:27 TV MediaGuru

Po středečním prime-time se seriál Drazí sousedé stáhne i z pondělního večera.

Od pondělí 11. dubna stahuje televize Nova z vysílání seriál Drazí sousedé, nahradí ho českými filmy. Proti konkurenčnímu seriálu televize Prima Ohnivý kuře pošle osvědčené Babovřesky od Zdeňka Trošky. “Věříme, že pro většinu našich diváků představují oblíbené české filmy atraktivnější programovou nabídku. O vysílání zbývajících dílů seriálu Drazí sousedé budeme včas informovat," uvedla mluvčí Novy Anna Suchá.

Dubnové pondělky tak na Nově budou patřit českým komediím – 11. dubna už zmíněné Babovřesky, o týden později Babovřesky 2 a poslední dubnové pondělí Slunce, seno, jahody.

Nova se tak snaží zamezit odlivu diváků na konkurenční kanály. Seriál Drazí sousedé původně zamýšlela vysílat dvakrát týdně v pondělí a ve středu, poté se jeho vysílání koncentrovalo jen na pondělní večery, kdy televize nabídla hned dva díly po sobě. Do středečního prime-time místo seriálu nasadila soutěžní pořad Chcete být milionářem?. Aktuálně tedy upravuje i pondělní prime-time, ve kterém se lépe daří seriálu Ohnivý kuře (Prima). Ten přesahuje milionovou hranici (D15+), zatímco Drazí sousedé v pondělí 4. dubna dosáhly na 560 tis. diváků.

-mav-