O2 Sport: Hokejový kanál bude do dvou let

pátek, 29. dubna 2016, 16:00 Internet & Mobil MediaGuru

Tematické kanály bude O2 spouštět postupně: fotbal na podzim, tenis v lednu, hokej v roce 2018.

O2 TV, kterou v současnosti využívá 215 tisíc domácností, připravuje spuštění svých tematických kanálů O2 Sport. Fotbalový kanál spustí již letos na podzim, tenisový začátkem ledna a hokejový by měl přijít na řadu v roce 2018. Jak již uvedla společnost dříve, do obsahového rozvoje své televize hodlá investovat miliardy korun. Dosáhnout chce půl milionu domácností.

Přesná podoba struktury kanálů se teprve ladí. „Nyní jsme ve fázi, kdy musíme poskládat programové schéma. Je jasné, že chceme mít tematicky zaměřené kanály, jen teď řešíme logiku, jak je správně uspořádat. Pro diváky musí být srozumitelné, že se i nadále budou pohybovat v rámci O2 Sport,“ popisuje David Duroň, marketingový ředitel pro segment domácností.

V současnosti O2 dokupuje ještě další práva. „Mohu jen prozradit, že tam bude spoustu velkých překvapení,“ dodává Duroň. Mezi novinkami by měla být práva i na hokejovou extraligu. Rovněž probíhá technická a personální příprava na spuštění nových tematických kanálů. Jedná se především o rozšíření redakce či střižny. V plánu je rovněž uplatnění funkce multidimenze i u jiných sportů než u fotbalu. „S multidimenzí si chceme určitě více pohrát,“ prozrazuje Duroň s tím, že tuto funkci vyzkoušelo už 30 % uživatelů.

O2 TV oznámila rozšíření svého záběru v hokeji a tenisu v polovině dubna. Od sezóny 2018/2019 poběží výhradně na O2 Sport přenosy z domácích utkání celků HC Sparta Praha a Bílí Tygři Liberec. Další jednání probíhají ještě s třineckými Oceláři. V tenise získala vysílací práva na tenisový okruh WTA až do konce roku 2019, obsahující celkem přes tři tisíce hodin živých přenosů, tradiční tenisový WTA magazín a zápasy z 54 turnajů z celého světa, včetně tuzemského Prague Open. V rámci fotbalového obsahu se O2 Sport bude nadále soustředit na Synot ligu a Champions League. Do konce sezóny má ještě vysílací práva na Premier League.

O2 Sport nejvyšší sledovanosti zatím dosáhl s přenosem fotbalového zápasu mezi Spartou a Plzní 24. dubna 2016, kdy jej zhlédlo přes 200 tisíc diváků, z toho 125 tisíc na televizních obrazovkách v domácnosti, více než 30 tisíc na webu a mobilních zařízeních a 45 tisíc v rámci projektu Sportovní kino v hospodách a restauracích.

-stk-