Jitka Fürst odchází z vedení rádia Evropa 2

pondělí, 02. května 2016, 17:24 Lidé MediaGuru

Nejposlouchanější stanici pro mladé řídila po dobu pěti let.

Ke konci dubna skončila z osobních důvodů ve funkci ředitelky Evropy 2 Jitka Fürst. Ta stála ve vedení rádia pět let. Za vedení stanice a strategická rozhodnutí je odpovědný Michel Fleischmann, jednatel společnosti a prezident skupiny Lagardere Active ČR. Provozním řízením stanice pro tuto chvíli pověřil Miroslava Hrnka, generálního ředitele skupiny Lagardere Active ČR.

„Jitka Fürst je nesmírně kreativní a energický člověk a v průběhu svého způsobení na Evropě 2 posunula toto rádio ještě blíže k tomu, aby v budoucnu stanice atakovala první pozici v poslechovosti mezi rádii,“ říká Michel Fleischmann, prezident Lagardere Active ČR, který Fürst popřál štěstí v jejím dalším působení.

Za dobu jejího působení Evropa 2 uvedla řadu projektů jako je Ibiza s Evropou 2, Maturiťák, Hudební ceny Evropy 2 nebo nový hudebně-programový projekt Evropa 2 Unplugged. Stála také u zrodu nového unikátního festivalu Pigyáda - Léto lásky, který chystá Evropa 2 ve spolupráci s multimediálním projektem Pigy na letošní léto.

Ve vedení stanice musela také řešit konflikty s moderátory Ranní show Leošem Marešem a Patrikem Hezuckým (na společné titulní fotografii). Naposledy se tak stalo letos v únoru, kdy do vysílání pronikla vulgární poznámka Patrika Hezuckého o Jitce Fürst. Před dvěma lety se řešil spor v souvislosti s odchodem moderátorky Lucie Šilhánové. Terčem poznámek přímo ve vysílání byla opět Jitka Fürst.

Leoš Mareš poděkoval Jitce Fürst na svém twitterovém účtu. "Jitko, moc si vážím naší spolupráce. Vymyslela jsi a zrealizovala spoustu skvělých věcí. Děkuju za všechno," napsal.

„Evropa 2 pro mě zůstává i nadále srdeční záležitostí a věřím, že v aktivitách, které jsme s týmem nastartovali, bude pokračovat úspěšně dál,“ uvedla ke svému odchodu Fürst.

Řízením slovenské Europy 2, která také spadala do kompetence Jitky Fürst, byla už od letošního dubna pověřena Tatiana Ďuricová. 

Jitka Fürst, foto: Evropa 2
Jitka Fürst, foto: Evropa 2

-mav-