Nova propojuje sponzoring s grafikou kanálu

středa, 18. května 2016, 06:15 TV MediaGuru

Sponzorské vzkazy se na hlavním kanále skupiny Novy začaly objevovat ve staniční grafice.

Od konce minulého týdne upravila televizní skupina Nova grafiku mezi pořady, což ovlivnilo i grafickou podobu sponzorských vzkazů. Ty jsou nově nasazovány prostřednictvím technologie „split screen“ do vizuálně jednotné šablony.

Nová technologie je aplikována pouze u sponzorských vzkazů vysílaných mezi dvěma různými pořady, tedy vzkazů na pozici po pořadech a před pořady, a má umožnit kreativnější propojení sponzorských vzkazů s grafikou kanálu. Sponzorské vzkazy vysílané uvnitř pořadů jsou vysílány bez změny. Postupně by měla být nová grafika aplikována i na další kanály Nova Group.

„Rozhodli jsme se jít inovativní cestou a inspirovat se v zahraničí. Propojili jsme naši grafiku se sponzorskými vzkazy, abychom divákům nabídli vizuálně plynulejší přechody a sponzorské vzkazy více zakomponovali do našeho brandu,“ přiblížila MediaGuru.cz Alex Ruzek, ředitelka sekce programu skupiny Nova.

Na obrazovce se divákům zobrazuje také odpočítávání času, po který sponzorský vzkaz ještě poběží a kdy mohou očekávat začátek dalšího programu.

Foto: Repro MediaGuru.cz z vysílání TV Nova.
Foto: Repro MediaGuru.cz z vysílání TV Nova.
Foto: Repro NMediaGuru.cz vysílání TV Nova.
Foto: Repro MediaGuru.cz z vysílání TV Nova.

-mav-