Penta zahájila fúzi svých mediálních firem pod Angaur

úterý, 31. května 2016, 09:05 Tisk MediaGuru

Společnosti Vltava-Labe-Press, Astrosat Media a Tablet Media zfúzují do jedné firmy.

Společnosti Vltava-Labe-Press, Astrosat Media a Tablet Media se sloučí do jedné společnosti s názvem Angaur a jako samostatné firmy zaniknou. Skupina Penta zahájila avizovanou fúzi svých mediálních firem do jedné. Fúze by měla být posvěcena zhruba do měsíce a mělo by k ní dojít k 1. červenci 2016.

Společnost Angaur je v současnosti jediným akcionářem vydavatelství Vltava-Labe-Press (vydavatel regionálních deníků Deník, několika regionálních týdeníků, provozovatel tiskáren) a Tablet Media (vydavatel rodiny tabletových magazínů Dotyk). Vltava-Labe-Press je pak jediným akcionářem vydavatelství Astrosat Media (vydavatel magazínů). Fúzí se tak završí akvizice jednotlivých společností, které Penta na českém mediálním trhu získala.

Skupina Vltava-Labe-Press je společně s Astrosat Media druhým největším subjektem na tištěném trhu z pohledu celkového zásahu počtu čtenářů. Penta po převzetí VLP nejprve jmenovala svůj management na čele s Michalem Klímou. Aktuálně se snaží vylepšit svoji pozici v hlavním městě, kde představila rozsáhlý rebranding Pražského deníku.

VLP v současnosti sídlí v pražské Uhříněvsi, v plánu má ale v horizontu několika měsíců stěhování do prostor v pražských Jinonicích.

-mav-