Twitter zůstává ve ztrátě, síť využívá 313 mil. uživatelů

středa, 27. července 2016, 08:10 Internet & Mobil MediaGuru

Sociální síť vykázala ve druhém čtvrtletí devět milionu nových uživatelů za jeden rok.

Výnosy sociální sítě Twitter ve druhém letošním čtvrtletí dosáhly 602 mil. USD (cca 14 mld. Kč) a oproti stejnému období před rokem se zvýšily o 20 %. Většinu výnosů získává Twitter z reklamy (535 mil. USD), která se meziročně zvýšila o 18 %. Ztráta společnosti se sice meziročně snížila na -107 mil. USD z loňských -137 mil. USD. ve srovnání s prvním letošním čtvrtletím ale Twitter čistou ztrátu zvýšil.

Počet aktivních měsíčních uživatelů představoval ve druhém čtvrtletí 2016 celkem 313 milionu, což znamená 3% nárůst oproti loňskému stejnému období. Jde tak o stejný růst, jaký sociální síť vykázala v prvním letošním čtvrtletí a potvrzuje zpomalení rozšiřování uživatelské základny Twitteru. V loňském druhém čtvrtletí představoval nárůst počtu měsíčních aktivních uživatelů 12 %. Mírně vyšší nárůst si ve druhém čtvrtletí připsali tzv. mezinárodní uživatelé (+4 %), zatímco uživatelé z USA meziročně vykázali jen 1% zvýšení.

Vývoj počtu měsíčních uživatelů (mil.) Twitteru, mezinárodně / USA

Zdroj: Twitter
Zdroj: Twitter

Vývoj čisté ztráty Twitteru po čtvrtletích, mil. USD

Zdroj: Twitter
Zdroj: Twitter

Základem reklamních příjmů je pro Twitter mobilní reklama, která představuje 89 % celkových reklamních výnosů. Firma ale přiznává, že z reklamy očekává větší výnosy. Měly by tomu pomoci další kroky, které chce rozvíjet především na poli živého video streamingu.

-mav-