Gambrinus natočil pro Stream seriál Strážci výčepu

čtvrtek, 25. srpna 2016, 10:30 Reklama MediaGuru

Gambrinus chce seriálem na Stream.cz bojovat proti špatně načepovanému pivu.

Pivní značka Gambrinus se rozhodla bojovat proti špatně načepovanému pivu. Do svého boje chce zapojit nejen samotné hospody a výčepní, ale i zákazníky. Na podporu připravila devítidílný seriál „Strážci výčepu“ pro Stream.cz, jímž provádí Karel Hynek z pořadu „Na stojáka“ a Jan Kropáč, nositel titulu Mistr výčepní. První díl bude představen v pondělí 29. srpna.

V jednotlivých dílech bude dvojice hlavních protagonistů navštěvovat vybrané hospody, v nichž se podívají na nešvary české pivní kultury. Díly budou úzce propojeny s FB profilem značky, kde bude projekt po dobu jeho aktivní části podporován. „Součástí bude i promo v online médiích, prostřednictvím kterých budeme podporovat naše nejlepší hospody a budeme do nich pivaře zvát,“ popisuje Marek Dvořák, marketingový manažer značky Gambrinus. 

Kromě seriálu budou spotřebitelé v jednotlivých hospodách, kde se točí Gambrinus, vyzváni, aby prostřednictvím dotazníku na webových stránkách značky (dostupný od 29. srpna) ohodnotili načepované pivo. Hodnotit se bude pěna piva, čistota sklenic i samotný výčepní. „Smyslem je zapojit milovníky piva, protože právě jejich názor je nejdůležitější. Princip je jednoduchý: Ohodnoť hospodu, když dostane špatné hodnocení, my to tak nenecháme,“ dodává Marek Dvořák. Na hodnocení bude upozorňovat komunikace v hospodách a na internetu.

Printscreen_Gambrinus

V návaznosti na dlouhodobé a systematické zjišťování problémů jednotlivých hospod, navštíví v několika příštích měsících speciálně proškolení zástupci pivovaru zhruba dva tisíce předem vytipovaných hospod, kterým nabídnou konkrétní řešení jejich problému. „Cílem je, aby hospodští poznali, že pokud se řídí pravidly, které zaručují kvalitní pivo, pak je zlatý mok skutečně lepší a do hospody přiláká více zákazníků,“ vysvětluje sládek Gambrinusu Pavel Zítek. Pivovar tak hospodským nabídne nejen možnost proškolení obsluhy v jednom z tréninkových center pivovaru, ale hospodám, kde špatně čistí pivní trubky, pomůže se správnou sanitací. Další hospody, kde používají špatný tlačný plyn, zase Gambrinus vybaví tím správným.

Na kampani a tvorbě seriálu spolupracuje značka s agenturou Triad Advertising. 

Stream.cz nevyužívá brandovaný obsah poprvé. Od loňského roku je ke zhlédnutí například seriál Univerzity kávy značky illy. 

-stk-