Economia pokračuje ve spolupráci s DVTV

čtvrtek, 27. října 2016, 09:09 Internet & Mobil MediaGuru

Economia prodloužila dohodu o spolupráci s DVTV o další tři roky, tedy do roku 2019.

Mediální společnost Economia se dohodla na dalším pokračování spolupráce se společností Diskurz TV, jež provozuje internetovou televizi DVTV. Dohoda byla uzavřena na další tři roky, tedy pro období 2017–2019. Součástí dohody je rozšíření záběru DVTV o další nové formáty a pořady.

„Po dvou letech zkušeností s úspěšným formátem DVTV jsme velmi rádi, že můžeme rozvíjet další jedinečnou spolupráci mezi DVTV a mediálním domem Economia. Díky tomu budeme moci našim divákům již velmi brzo představit další zajímavé formáty a pořady,“ uvedl generální ředitel Economia Roman Latuske.

„Chceme DVTV posilovat, máme nápady na další projekty a jsme rádi, že je společně s Economia budeme moci realizovat. Po dvou a půl letech vysílání byl čas na revizi stávající spolupráce a věříme, že nová dohoda umožní další rozvoj DVTV a především seriózního videoobsahu,“ říká vedoucí projektu DVTV Jan Rozkošný.

Tým DVTV bude mít podle Rozkošného nové studio, které spolu s mediálním domem Economia vybuduje a v němž bude chystané pořady nejenom natáčet, ale i z něj vysílat. K rozhovorům přibudou například živě moderované diskuse či glosáře v kratším formátu. Prvním z takových pořadů bude živý přenos z diskuse po prezidentských volbách ve Spojených státech amerických a jejich rozbor pod názvem Americká snídaně. Kromě DVTV se na něm budou podílet experti na USA z newsroomu Economie a šéfredaktor Aktuálně.cz a odborník na americkou politiku Pavel Tomášek.

Economia spolupracuje s DVTV od roku 2014. Jejími hlavními tvářemi je moderátorská dvojice Daniela Drtinová a Martin Veselovský, od roku 2015 je součástí týmu také Filip Horký.

Videa vznikají jednak v newsroomu Economia, ale také na konkrétních místech důležitých událostí. Za dobu fungování DVTV vzniklo na dva tisíce rozhovorů s osobnostmi české i zahraniční politiky i společenského dění. Diváci strávili sledováním videí DVTV přes sedm milionů hodin. Na zpravodajském serveru Aktuálně.cz bylo zobrazeno více než sto milionů stránek s obsahem DVTV, počet přehraných videí dosáhl 60 milionů.

DVTV je přístupná také pro uživatele videotéky My Prime od UPC či digitální televize O2 TV. V červnu letošního roku vydala Economia tištěný magazín DVTV s 20 vybranými rozhovory. K dispozici je i aplikace pro iOS a AndroidMožné je si předplatit také DVTV podcast s audio verzemi všech publikovaných rozhovorů bez reklam.

-stk-