Nová média skupiny Nova vede Kocel, střídá Horáka

středa, 05. října 2016, 11:52 Lidé MediaGuru

Nová média řídí na Nově zahraniční manažer, Petr Horák je jeho zástupcem.

Na místo ředitele sekce nových médií skupiny Nova nastoupil od 1. října Piotr Kocel. Jeho úkolem bude vést všechny aktivity skupiny Nova týkající se této oblasti.

Ve vedení tak střídá Petra Horáka, který v posledních letech sekci nových médií vedl. Horák, který na Nově rozjížděl několik projektů v oblasti nových médií, by se měl posunout na místo Kocelova zástupce. Je samozřejmě ale otázkou, nakolik je tato změna pro Horáka výhledově zajímavá. Petr Horák byl u rozšíření portálu Voyo.cz, podílel se na startu serveru NovaPlus.cz, připravoval i stanici Nova International (pro Slovensko) a rozjezd sportovního kanálu Nova Sport 2.

„Jsem rád, že mohu Piotra Kocela přivítat jako součást týmu skupiny Nova. Věřím, že jeho bohaté zkušenosti budou velkým přínosem pro Novu,“ řekl  Christoph Mainusch, jednatel a generální ředitel skupiny Nova.

Kocel měl na starosti několik strategických mezinárodních projektů, jako je například akvizice a integrace BroadbandTV Corp. do skupiny RTL. Pro skupinu RTL posledních několik let pracoval jako viceprezident pro rozvoj společnosti a integrace. Předtím působil v ústředí skupiny RTL na pozici senior strategy executive v Lucembursku.

-mav-