ČT natáčí s RTVS seriál Inspektor Max s Kukurou

úterý, 01. listopadu 2016, 09:10 Slovensko, TV MediaGuru

Natáčení třináctidílného detektivního seriálu se přesunulo ze Slovenska do Česka.

Česká televize začala natáčet třináctidílný kriminální seriál Inspektor Max s Jurajem Kukurou v roli inspektora Zoltána Maxe. Autorem námětu je Juraj Kukura spolu s Ivanem Hubačem, za režií stojí Jiří Chlumský. Seriál vzniká v koprodukci České televize, slovenské RTVS a Trigon Production.

„Inspektor Max bude charakteristický výraznou ústřední dvojicí detektivů. Juraj Kukura coby inspektor Max je člověk, pro kterého je svoboda nade vše, a podle toho vypadá i jeho osobní život a vyšetřovací metody,“ říká kreativní producent Jan Lekeš, v jehož tvůrčí producentské skupině seriál vzniká. Roli jeho hlavního spolupracovníka ztvární Robert Hájek. „Tato dvojice přináší do příběhů humor, detektivní případy zase napětí. Seriál těží z kontradikce těchto poloh,“ dodal Lekeš.

Inspektor Max díl 04

„Zoltán Max je člověk, který pomáhá lidem, kteří se ve svém životě dostanou do krizové situace. Je to obyčejný chlap, se svými chybami i neuskutečněnými sny. Na druhou stranu má ale silné sociální cítění a lidské neštěstí se ho hluboce dotýká. Je to zároveň trochu potížista a detektivní případy si řeší po svém, jde mu hlavně o spravedlnost, ale někdy to přinese i problémy s nadřízenými,“ vykresluje postavu Kukura.

Natáčení začalo na Slovensku koncem září 2016, pak se štáb přesunul do Česka, kde bude natáčet do poloviny listopadu. V prosinci se opět přesune na Slovensko. Druhá etapa natáčení je naplánována až do srpna 2017.

-mav-