Dr.Max se chce více posunout k dermokosmetice

čtvrtek, 23. února 2017, 08:00 Marketing MediaGuru

Dr.Max uvádí nový prodejní koncept, investuje do budování dermokoutků.

Lékárenský řetězec Dr.Max, jenž je provozován společností Česká lékárna holding patřící skupině Penta, dále pokračuje v posunu své značky blíže k segmentu dermokosmetiky. 

Poté, co se stal generálním partnerem Melanomového stanu a představil dvě vlastní dermokosmetické značky, uvádí prodejní koncept „Dr.Max pro zdraví a krásu“ v podobě specializovaných dermokoutků, vytvořených v prostorách lékáren. Cílem je vytvořit lékárnu, kde si zákazníci pořídí nejen léky a výživové doplňky, ale i prémiovou dermokosmetiku. Inspirací je britský lékárenský řetězec Boots.

„Obecně mají lékárny stále nižší tržby z receptů, a tak musí rozvíjet svůj volný prodej. Hledáme proto nové cesty, jak ho navýšit,“ vysvětlil důvody generální ředitel společnosti Daniel Horák. V rámci sítě, čítající 400 lékáren, by až čtvrtina z nich měla do dvou let dermokoutky disponovat.

Tyto shop in shopy budou vyhrazené pouze dermokosmetickému sortimentu. Vedle známých značek typu Vichy, La Roche-Posay, Bioderma či exkluzivně Uriage budou v nabídce i privátní značky Dr. Maxe, jako je sluneční péče Equilibria či prémiová dermokosmetická značka Nuance. „Náš koncept Dr.Max pro zdraví a krásu je otevřený všem partnerům, kteří o to budou mít zájem,“ popsal komerční ředitel lékáren Dr.Max Luboš Korbelář s tím, že ambicí je obrat této stagnující kategorie do dvou let zdvojnásobit. 

dr-max-koncept-bh-olomouc-santovka-1
Prostor dermokoutku je vizuálně jasně oddělen.

Dermokoutky jsou v prostoru lékáren jasně vizuálně odděleny dřevěnou podlahou či horní lištou. „Při vymýšlení a testování konceptu jsme pracovali i s názory zákaznic. Na základě jejich poznatků jsme například odstranili všechny bariéry, aby by bylo možné si jednotlivé produkty osahat,“ prozradil marketingový ředitel společnosti Daniel Lemer. 

kredit_foto-karel-sanda-11
Stejnokroj od Beáty Rajské (foto: K. Šanda)

Obsluhovat bude v dermokoutcích speciálně proškolený personál, který poskytne i odborné poradenství. „Právě v propojení prodeje s odborným poradenstvím vidíme zásadní benefit pro očekávanou klientelu, jejíž převážnou část budou tvořit určitě ženy,“ doplnil Daniel Horák. Dermoporadkyně budou oblečeny ve stejnokroji, navrženém Beátou Rajskou, jež je podepsána také pod vývojem lékárnického oblečení. Navrhla pro ně bílé uniformy s kanýrem, doplněné šátkem, pracujícím s motivem epidermis. 

Koncept „Dr.Max pro zdraví a krásu“ bude zařazen do zákaznického programu Karta výhod. Podpořen bude i komunikačně, a to v televizi, tisku a na internetu. Od března bude v určitých lokalitách propagovat i speciální leták. U této příležitosti bude také redesignován blog Beauty Buzz a spuštěn jeho FB profil.

-stk-