Fidorka mění koncept, staví ho na rivalitě

pondělí, 06. března 2017, 10:45 Reklama MediaGuru

Nová kampaň Fidorky se bude opírat o rivalitu mezi jednotlivými příchutěmi.

Společnost Mondelēz spouští novou celoroční komunikační podporu pro svou klíčovou lokální značku Fidorka. Čokoládová oplatka bude letošní kampaň opírat o rivalitu mezi jednotlivými příchutěmi, které si budou navzájem provádět nejrůznější rošťárny.

Celá komunikace je postavena na oživení Fidorek formou animovaných postaviček, odpovídajících všem na trhu dostupným příchutím včetně limitovaných edicí, jako je třeba nová Fidorka s citrónovou příchutí v hořké čokoládě. Poprvé v kampani oplatky oživnou a budou mluvit. „Každé Fidorce jsme dali vlastní hlas, některé ženský, jiné mužský, zároveň má každá z nich svůj specifický charakter, jedna je velmi sebevědomá, druhá příliš důvěřivá, třetí trochu ironická a další je rozená šprýmařka,“ popisuje Alena Kratochvílová, manažerka značky Fidorka.

Kampaň se objeví v televizi a na sociálních sítích, především Facebooku, YouTube a Instagramu.

„V prvním animovaném videu se představuje všech pět základních příchutí, které se snaží upoutat zákazníky a přesvědčit je, že právě ta jejich příchuť je nejlepší. Na speciální microsite  www.vykutalenarostarna.cz probíhá hlasování o nejlepší z nich,“ říká Petr Bína, creative partner agentury Friendly, která je pod kampaní podepsána spolu s mediální agenturou Carat.

V průběhu roku budou následovat další krátké animované spoty, které ukáží nové příběhy hravé rivality mezi Fidorkami. Oživlé Fidorky kromě samotných videí komunikují i na facebookové stránce Fidorky, kde odpovídají zákazníkům na jejich dotazy i komentáře a zároveň je žádají o podporu pro svou příchuť.

-stk-