Media Bohemia vstupuje do Programmatic Media

čtvrtek, 09. března 2017, 15:10 Internet & Mobil, Rádio MediaGuru

Nová skupina má za cíl stát se do dvou let lídrem lokálního online trhu.

Společnost Impression Media, která je součástí mediální skupiny Media Bohemia, se slučuje s Programmatic Media. Vzniká tak skupina, která zastupuje více než 60 internetových serverů, má vytvořené know-how pro programmatic buying a disponuje sítí regionálních obchodních zástupců. Jejím cílem je být v horizontu dvou let největším subjektem na trhu lokální online reklamy. Jednatelem se stal majitel a zakladatel Programmatic Media Roman Stolejda.

„Celá skupina Media Bohemia je postavena na lidech a díky lidem se i nadále rozrůstá. Proto jsem moc rád, že k nám přichází Roman Stolejda s týmem profesionálů, kteří zásadně posílí naši pozici v oblasti online reklamy. Společně budeme schopni českým lokálním inzerentům nabídnout nové internetové služby a technologie na té nejvyšší úrovni,“ říká Daniel Sedláček, jednatel Media Bohemia.

mediabohemiaprogrammaticmedia

„Propojení s Impression Media dává dokonalý smysl a prostor pro masivní expanzi do českých regionů. My disponujeme know-how, technologiemi, a především profesionálním týmem lidí. Impression Media má silné zázemí holdingové společnosti, vlastní a zastupuje velké webové portály,“ popisuje Roman Stolejda.

Impression Media je pátým největším subjektem českého internetu s počtem 4,5 mil. reálných uživatelů v letošním únoru. V předloňském roce vytvořila obrat ve výši 94 mil. Kč a zisk 3,7 mil. Kč. Obrat Programmatic Media činil ve stejném roce více než 4 mil. Kč, hospodářský výsledek skončil mírnou ztrátou 113 tisíc Kč.

Programmatic Media založil Roman Stolejda v polovině roku 2015 s vizí nabídnout malým a středním českým firmám profesionální servis v oblasti programmatického plánování. Během roku a půl společnost rozšířila své pole působnosti. Vznikl tým specializující se na kontent, kreativu, sociální sítě a klasické PR služby, tým marketingových specialistů a strategického poradenství, grafické a eventové oddělení. Součástí společnosti jsou i odborníci specializující se na webovou analytiku a tvorbu webových stránek.

Media Bohemia je nejsilnějším hráčem na regionálním rozhlasovém trhu, provozuje stanice sdružené ve skupinách Fajn rádio, Hitrádio, Rádio Blaník a Rock Radio. Zahrnuje také rozhlasové zastupitelství Media Marketing Services a internetové ImpressionMedia. Její součástí je i zážitková firma Allegria – Firma na zážitky či dabingové a nahrávací studio Audiotech.

-stk-