ČT chce vrátit reality Dovolená ve starých časech

středa, 19. dubna 2017, 07:21 TV MediaGuru

Česká televize hledá účastníky do dalšího dílu historické reality show Dovolená ve starých časech.

Česká televize zahájila nábor zájemců, kteří by se účastnili pořadu Dovolená ve starých časech. Prostřednictvím televizní obrazovky teď vyzývá diváky, kteří chtějí "strávit dva měsíce v minulosti a získat zajímavou odměnu", aby se do pořadu přihlásili. Historická reality show Dovolená ve starých časech se poprvé ve vysílání ČT objevila v roce 2015. Zatím není jasné, do jakého historického období má být nová řada pořadu situována.

Pořad Dovolená ve starých časech je volně inspirován obdobnými zahraničními formáty. Divákům nabízí pohled na dnešní životy v porovnání s životní realitou předků. Před dvěma lety žily tři generace jedné rodiny dva měsíce izolovaně na horské samotě. Dopředu nevěděly, do jaké doby se dostanou. Zážitky sedmičlenné rodiny byly tehdy umístěny do doby protektorátu. Během dvouměsíčního natáčení se odehrála celá druhá světová válka, od založení protektorátu až po osvobození. Pořad se odvysílal se už pod konkrétnějším názvem Dovolená v protektorátu.

Pořad před dvěma lety vysílala ČT1 v druhém prime-timovém okně od 21:15, průměrně ho sledovalo 400 tis. diváků starších 15 let při podílu 11 %.

-mav-