Empresa kritizuje Českou poštu za distribuci

středa, 12. dubna 2017, 15:00 Tisk MediaGuru

Důvodem sporu je stažení týdeníku Faktor S z prodeje kvůli kritickému článku.

Vydavatelství Empresa Media kritizuje Českou poštu za distribuci svého týdeníku Faktor S. Podle Empresy se manažeři České pošty v reakci na kritický článek rozhodli týdeník vyřadit z prodeje na pobočkách. "Byl automaticky stažen z pultů, a dokonce zařazen mezi neprodané výtisky. Jinde pošta aktuální číslo magazínu zabalila do neprůhledného obalu, aby nebyla vidět obálka, jež poštu kritizuje. Takový krok však státní podnik nesmí bez souhlasu vydavatele časopisu učinit. Proto byla záležitost v současné chvíli předána do rukou právních zástupců, kteří se jí budou zabývat," uvedla Empresa v tiskovém oznámení.

Česká pošta nepopřela, že ke stažení časopisu došlo. "Pokyn o neprodávání tohoto titulu nevzešel z vedení České pošty, ale od pracovnice centrály, která tak jednala individuálně nad rámec svých pracovních povinností," reagoval na náš dotaz mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Faktor S  označil ve svém textu hospodaření České pošty za neefektivní, psal také o problémech s doručováním zásilek. Empresa Media chce kauze věnovat také středeční vysílání pořadu Naše zprávy na TV Barrandov.

Vydání týdeníku Faktor S.
Vydání týdeníku Faktor S s titulní stranou o ČP.

-mav-