MTG zvýšila zisk, trh s TV reklamou má v Česku růst

pátek, 21. dubna 2017, 08:45 TV MediaGuru

Odcházející spolumajitel Primy je spokojen s výsledky firmy v prvním čtvrtletí roku 2017.

Celkové tržby společnosti MTG, která se ještě v prvním čtvrtletí podílela na vlastnictví televizní skupiny Prima, se v prvním kvartále 2017 meziročně zvýšily o 11 %, organicky o 8 % na 4,23 mld. SEK. Zvýšil se i čistý zisk na 118 mil. SEK (cca 330 mil. Kč), což znamená meziroční nárůst o 136 %.

Mezinárodní televizní operace MTG, do kterých se řadí i Česká republika, vykázaly v prvním čtvrtletí 2017 meziroční nárůst o 5 % (organický růst o 4 %). Trh s televizní reklamou měl podle odhadů MTG růst v prvním čtvrtletí v Česku i v baltských zemích. Výši růstu ale MTG neuvádí.

MTG pokračuje v zužování svého mezinárodního portfolia, vedle České republiky odešla letos i z Pobaltí a z Tanzánie. Tyto transakce nebyly podle MTG ještě uzavřené. Od českého Úřadu na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) už má ale Prima souhlas k vlastnickým změnám, uzavření transakce lze tak očekávat v nejbližších dnech. Výnosy z prodeje chce MTG využít pro rozvoj svých severských produktů a také k navýšení svého podílu v onlinové herní společnosti InnoGames.

V severských zemích se tržby meziročně zvýšily o 11 %, hlavním tahounem růstu se stala placená TV platforma Viaplay. Narůst ale zaznamenaly i bezplatné TV v jednotlivých severských zemích (Švédsko, Norsko, Dánsko).

MTG si celkově pochvaluje změny ve strategii, která se týká větší aktivity firmy v oblasti e-sportu a online her, jakož i sílící pozice v severských zemích v oblasti streamingu.

-mav-