ČT začala natáčet komediální seriál Dabing Street

neděle, 14. května 2017, 10:30 TV MediaGuru

Komediální seriál Petra Zelenky by mohl být do vysílání připraven od ledna 2018.

Česká televize začala natáčet komediální seriál Dabing Street. V roli herečky Evy, která zdědí dabingové studio po svém manželovi, se představí Klára Melíšková. Dvanáctidílný seriál vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou Petr Zelenka napsal pro Dejvické divadlo.

Seriál vypráví příběh dabingového studia Zero, který po smrti majitele zdědí jeho manželka Eva. Studiu se ale nedaří, má dluhy a další problémy. Technici Pavel a Karel, které hrají Václav Neužil a Hynek Čermák, Evě pomáhají, jak se dá. Aby dostalo studio bankovní úvěr, přijme Eva syna bankovního ředitele Davida, kterého ztvární Marek Adamczyk. Herci postupně odmítají ve studiu pracovat a dabování se ujmou samotní technici.

V seriálu hraje sám sebe Jiří Bartoška. Stejně tak se v něm objeví například Viktor Preiss nebo Ivan Trojan. "Je tam spoustu dalších zábavných postav. Myslím, že překvapením pro diváky bude Miroslav Krobot, který hraje režiséra Jandu. Ten je znám tím, že bije herce, nikdy dabing nedělal, ale oni potřebují schopného režiséra, který by byl ochoten dabovat. Skončí to skandálem, protože ve studiu napadne herce," uvedla kreativní producentka seriálu Kateřina Ondřejková.

Natáčení potrvá do začátku července, do konce roku se bude dokončovat. K vysílání by měl být podle Ondřejkové připraven od ledna příštího roku.

-čtk-