Nokia se při svém návratu spojuje v Česku s O2

úterý, 23. května 2017, 16:45 Marketing MediaGuru

Ve středu se na pultech vybraných prodejců objeví legendární značka Nokia 3310.

Inovovaný telefon Nokia 3310 se začne v České republice prodávat ve středu 24. května, oznámila novinářům společnost HMD Global. Doporučená cena je 1 599 Kč u prodejců O2, Mall.cz, CZC.cz a Datart. K dispozici bude v barvě šedé, modré a žluté (žlutá se začne prodávat o něco později). Operátor Vodafone má pak nabídnout červenou variantu Nokia 3310 ve stejné cenové hladině. Hlavním partnerem Nokie se ale v Česku stala společnost O2. 

Podle generálního ředitele O2 Tomáše Budníka je návrat Nokie atraktivním tématem pro telekomunikační operátory. "V síti O2 je stále ještě aktivních několik desítek tisíc telefonů Nokia. Dříve to byly miliony. Brand má v Česku a na Slovensku výrazný dozvuk," řekl. O2 chce podle jeho slov spolupracovat na uvedení dalších řad značky. "Máme v naší databázi lidi, kteří brand milují. Věřím, že můžeme přilákat nové lidi," naznačil další plány.

Na český trh ale míří i další telefony Nokia. Na začátku června se v Česku začne prodávat chytrý telefon Nokia 3 za 3 999 Kč a na konci června smartphony Nokia 5 (5 499 Kč) a Nokia 6 (6 799 Kč). Všechny operují na systému Android.

"Nokia má v České republice a na Slovensku výlučnou historickou pozici, na kterou hodláme v plné síle navázat," uvedl David Pavlinic, HMD Global Central pro oblast CEE.

Tomáš Budník na tiskové konferenci
Tomáš Budník na tiskové konferenci

Podle marketingového ředitele HMD Tomislava Himbeleho má relaunch Nokie odezvu v srdcích spotřebitelů. "Značka má celosvětově stále vysoké povědomí. Každý pátý uživatel, který Nokii nemá, uvažuje o její koupi," řekl novinářům. Podle jeho slov je také cílem přilákat k Nokii mladé zákazníky z řad tzv. mileniálů.

Inovovaná Nokia 3310 má obsahovat fotoaparát s rozlišením 2 MP s diodovým bleskem, konektor pro sluchátka, konektivitu 2G pro telefonování a posílání textových zpráv. Baterie má v pohotovostním režimu vydržet až jeden měsíc. Telefon je také vybaven Rádio FM a přehrávačem MP 3.

Chytré telefony Nokia na českém trhu od června 2017

Nokia 3
Nokia 3
Nokia 5
Nokia 5
Nokia 6
Nokia 6

-mav-