CME odměnila své šéfy za loňský rok

úterý, 20. června 2017, 15:15 TV MediaGuru

Generální ředitelé firmy, která vlastní televizi Nova, získali odměny za rok 2016.

Valná hromada společnosti Central European Media Enterprises (CME), která je vlastníkem skupiny Nova, schválila v minulém týdnu navržené odměny pro své manažery – generální ředitele Michaela Del Nina a Christopha Mainusche. Mainusch je zároveň generálním ředitelem Novy.

Na základě loni uzavřených nových smluv s oběma generálními řediteli, mají nárok na odměny odpovídající sto procentům ročního platu. Ten představuje 850 tis. USD, roční bonus tak činí 1,7 mil. USD. Vedle toho získávají i odměny v akciovém kapitálu. Celkový honorář za loňský rok včetně ročního platu je ale nižší než v roce 2015. V případě Michaela Del Nina představuje 3,132 mil. USD a v případě Christopha Mainusche částku 3,099 mil. USD (cca 76 mil. Kč).

Valná hromada schválila odměny i pro finančního ředitele Davida Sturgeona a pro hlavního právníka Daniela Penna.

Hlasovalo se i o členech představenstva. V jejich složení nenastává změna. Jedinou výjimkou je snížení počtu členů představenstva z deseti na devět. V představenstvu nakonec neusedne Hans-Holger Albrecht, který byl i generálním ředitelem MTG. Albrecht, který měl v představenstvu nahradit Charlese Franka, se na konci května rozhodl stáhnout svoji kandidaturu. CME se na uvolněný post rozhodlo už nikoho nenominovat.

-mav-