ČT dotočila druhou řadu seriálu První republika

středa, 14. června 2017, 07:00 TV MediaGuru

Očekávaná druhá řada seriálu míří do podzimního vysílání České televize.

Česká televize ukončila natáčení druhé řady seriálu První republika, uvedla ve svém úterním večerním vysílání. Časově tak natáčení proběhlo podle plánu, poslední klapka měla padnout do konce června. Pokračování výpravného seriálu se ve vysílání ČT1 objeví velmi pravděpodobně letos na podzim jako jedna z hlavních programových novinek.

Natáčení druhé řady začalo už v loňském podzimu. Česká televize opět do hlavních rolí obsazuje Jiřího Vyorálka, Markétu Plánkovou, Jana Vlasáka či Jána Koleníka, režie se i tentokrát ujal Biser Arichtev. Děj seriálu se posouvá o téměř deset let v čase, odehrává se tak v letech 1928-1929. Pro ČT seriál vyrábí Dramedy Productions, producentem seriálu je Filip Bobiňski.

Druhá řada bude mít méně dílů než první (13 dílů vs. 22 dílů v první řadě). Je ale více postavena na filmovém vyprávění, což u tohoto typu seriálu není příliš obvyklé. Druhá řada přináší i některé nové postavy v podání Anny Fialové či Kristýny Lišky Bokové.

Producent seriálu počítají s tím, že děj druhé řady má vyústit v pokračování v podobě třetí řady seriálu. „Druhá řada seriálu má třináct dílů, také třetí řada by měla mít třináct dílů,“ řekl letos v zimě novinářům Filip Bobiňski. 

První řadu seriálu První republika odvysílala Česká televize v roce 2014. Průměrná sledovanost seriálu dosáhla 1,3 mil. diváků starších 15 let při 34% podílu na sledovanosti.

-mav-