Facebook jedná o přípravě televizních pořadů

pondělí, 26. června 2017, 13:30 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Facebook se chce pustit do výroby televizního obsahu, vyjednává s tvůrci.

Sociální síť Facebook vyjednává s hollywoodskými studii o scénářích k televizním pořadům, které by chtěla nabízet od konce letošního léta. S odvoláním na list Wall Street Journal informuje o záměru agentura Reuters. Facebook je údajně ochotný investovat až tři miliony USD za epizodu.

Záměrem největší sociální sítě je oslovit publikum v rozmezí 13-34 let. Televizní pořady má podle zprávy zveřejňovat spíš tradičně, nikoli ve stylu Netflixu nebo Amazonu, které uvolňují naráz celé seriály. Data o divácích je Facebook údajně ochotný také sdílet s hollywoodskými producenty.

Facebook je už teď jedním z hlavních konkurentů klasických médií na reklamním trhu. Pokud přidá i produkci vlastních televizních pořadů, konkurence ještě zesílí. Jde tak o další aktivitu technologických firem, které se snaží vytvářet vlastní obsah a posouvat se k tradičním médiím. Společnost Apple vstoupila do tradiční televizní tvorby minulý týden, když uvedla reality show Planeta aplikací o vývojářích aplikací, kteří se v krátkém čase 60 vteřin snaží přesvědčit o svých nápadech.

Apple má rovněž připravovat adaptaci pořadu komika Jamese Cordena, kterou má začít nabízet v srpnu.

-mav-