Mall.cz nasazuje nový animovaný koncept s holuby

středa, 14. června 2017, 06:30 Reklama MediaGuru

Internetový prodejce Mall.cz má nový koncept s holubí konkurencí, využil nebrandovaný teaser.

Internetový prodejce Mall.cz představil nový komunikační koncept. K jeho uvedení využil týdenní nebrandovaný teaser, v němž byli animovaní holubí hrdinové představeni bez souvislosti se značkou. Spuštěn byl také nefunkční holubí e-shop Vrkuuu.cz.

„Mall si může jako jedna z mála značek na českém a slovenském trhu dovolit masivní kampaň založenou na netradičním strategickém přístupu. Proto jsme se rozhodli pro odvážný kreativní koncept kampaně a vybudovali jsme si vlastní animovanou holubí konkurenci, která se snaží založit vlastní e-shop a Mall překonat,“ vysvětluje PR manažer společnosti PR manažer společnost Jan Řezáč.

„Holuby jsme zvolili, protože jsme chtěli vytvořit zábavné postavičky, které nám pomohou komunikovat výhody Mall.cz, a přitom se budou líbit co nejširšímu spektru diváků. Zároveň mají holubi spoustu zkušeností s doručováním, tedy jedním z klíčových parametrů služeb zákazníkům. Právě proto jsme při budování charakterů přizpůsobili jejich podobu populární estetice animovaných filmů,“ popisuje Řezáč s tím, že cílem kampaně je především zábavnou a odlehčenou formou pozvednout povědomí o značce a benefitech, které Mall zákazníkům nabízí. V dlouhodobém měřítku by kampaň měla přivést nové zákazníky a pozitivně se odrazit na prodejích.

Na první týdenní část, jež od 29. května měla vzbudit očekávání a vybudovat vztah veřejnosti k holubím hrdinům, navázala série animovaných spotů, prezentující hlavní benefity Mall.cz. Nasazeny jsou v televizi i na internetu, doplňuje je komunikace na sociálních sítích a display reklama. Rovněž se objevuje v outdooru. „Naším záměrem je ale koncept dál rozvíjet v rámci dlouhodobé komunikace Mallu,“ dodává Jan Řezáč.

Za kreativním konceptem stojí pražská pobočka kreativní agentury Zaraguza pod vedením kreativního ředitele Petra Michalky. Produkci zajistilo slovenské studio Alien, kde kreativně zaštítil výrobu managing director studia Martin Vančo. Na straně Mall.cz se o kampaň stará Alena Kondašová, šéfka marketingové komunikace značky, a kreativní ředitel Mall.cz Pavel Vejvoda.

-stk-