Penta na Slovensku rozšiřuje distribuci přes vaky

úterý, 06. června 2017, 11:00 Slovensko MediaGuru

Plastové vaky se vydavatelství Petit Press údajně osvědčily, zavádí je do dalšího města.

Slovenské vydavatelství Petit Press, které menšinově vlastní skupina Penta, rozšiřuje na Slovensku distribuci svých regionálních týdeníků My přes plastové vaky. S tímto typem distribuce začala společnost Petit Press letos na jaře v Prešově, aktuálně se rozšiřuje do Trenčína. Noviny jsou přes vaky v prodeji za 70 centů. Petit Press má přitom v plánu uvedenou distribuci zavést i v dalších slovenských městech.

„Po úspěšných výsledcích v Prešově, kde se prodejní čísla přibližují ′rakouským′, přibývá další krajské město.“ říká Milan Mokráň, člen představenstva Petit Press. „Zároveň do konce léta přibudou další stovky vaků po celém Slovensku tam, kde působíme.“ dodal Mokráň.

Regionální týdeníky My jsou největší a nejsilnější sítí regionálních novin na Slovensku. Vycházejí v průměrném nákladu 130 tisíc výtisků a jsou druhým slovenským nejčtenějším týdeníkem.

Způsob distribuce přes plastové vaky je zavedený například v Rakousku. Od loňského roku je známý i v Česku, resp. v Praze. Pro distribuci Pražského deníku ho využívá společnost Vltava Labe Media, vlastněná finanční skupinou Penta. Penta je i menšinovým akcionářem (45 %) ve vydavatelství Petit Press, které vedle regionálních týdeníků vydává i deník Sme.

trencin_my

-mav-