Počet placených videokurzů pro rodiče se zvyšuje

sobota, 15. července 2017, 09:10 Internet & Mobil MediaGuru

Na českém internetu vzniká stále více placených videokurzů pro rodiče.

Koncept videokurzů zaměřujících se na předporodní přípravu a rodičovství je na českém internetu stále oblíbenější. O placených video kurzech pro rodiče s dětmi uvažují podle našich informací i velké mediální společnosti.

Oslovit budoucí matky v placených online kurzech se rozhodl například web Promaminky.cz. V současnosti kurzy pro těhotné spouští také společnost Ženy ŽenámOba zmiňované projekty pro těhotné ženy mají podobnou myšlenku. Propagovat přirozený porod bez zbytečných zásahů.

Web Promaminky.cz si do videoprůvodce přizval několik odborníků (primáře, lékaře, porodní asistentky atd.). Videa jsou vedena formou neformálních rozhovorů. Slova odborníků pak doplňují příběhy matek a jejich zkušenosti. Stránka informuje o videoprůvodci v kampani na YouTube či Facebooku, ale také pomocí offline kanálů na veletrzích pro rodiny.

Ředitelka portálu Alexandra Wolfová dříve pracovala jako marketingová ředitelka společnosti Allegro. Podle ní nejsou lidé u nás ještě pořád příliš ochotní platit za něco, co nemohou držet v ruce. Neplatí to ale pro všechny. „Setkávám se často s ženami, které když se utvrdí v tom, že daný videoobsah má pro ně opravdu hodnotu, neváhají a koupí ho. V případě našeho videoprůvodce jsme z celkových sedmi hodin právě z tohoto důvodu sestříhali 30 ukázkových minut zdarma, aby ženy nekupovaly zajíce v pytli. Vnímám jako důležité, aby se mohly samy rozhodnout, jestli je to směr, kterým chtějí jít,“ říká Wolfová.

Wolfová souběžně s videokurzy také spolupracuje na projektu mujporod.eu spolu se značkou Aniball. Projekt zahrnuje online průzkum o představách a spokojenosti maminek s porodnicemi a průběhem porodu. Online dotazník již vyplnilo více než šest tisíc žen. Tváří kampaně je zpěvačka Bára Poláková (sestra Alexandry Wolfové). Kampaň probíhala například v metru, stěžejní je ale opět online komunikace, dále také komunikace v gynekologických ordinacích a ženských časopisech.

Zacíleno na ženství

Nové předporodní kurzy uvedla také společnost ŽenyŽenám. Ta má za sebou již několik online projektů založených právě na videích. Propagaci nových kurzů začíná zdarma online webinářem na téma rodičovství. Kampaň na podporu placených online videokurzů bude pak probíhat hlavně na Facebooku a prostřednictvím PPC.

„Za sebe si troufám říct, že program je pro úplně každou ženu. Primárně je určen ženám plánujícím stát se matkami, pro ženy těhotné, po porodu a maminky malých i odrostlých dětí,“ říká Alice Kirš, zakladatelka projektu ŽenyŽenám. „Vzhledem k tomu, že je to velmi obsáhlý program, který obsahuje deset vzdělávacích bloků, věřím, že má potenciál nahradit účast na živých seminářích, workshopech a osobních konzultací, za které by žena dala i několik desítek tisíc korun.“ Matkám na mateřské chce nabídnout také možnosti splátek.

Placené video kurzy pro rodiče od roku 2013 nabízí také společnost Nevýchova. K propagaci využívá mimo jiné síť partnerů z řad blogerů na principu affiliate programu, ale také online kampaně na Facebooku či PR. Součástí komunikace jsou také webináře zdarma.

Autorka textu: Lenka Medvecová