ÚOHS: Radiohouse může rozšířit svoji činnost

středa, 26. července 2017, 11:55 Rádio MediaGuru

Nejsilnější hráč rádiové reklamy Radiohouse získal souhlas od antimonopolního úřadu.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) po více než půl roce zkoumání schválil rozšíření činnosti společnosti Radiohouse, která prodává reklamní čas v rádiích a je společným podnikem skupin Media Bohemia a Lagardere Active ČR. Fúzi povolil bez závazků, uvedl v tiskové zprávě.

Radiohouse je servisní organizace pro prodej rozhlasové reklamy, v roce 2014 ji založily společnosti Media Marketing Services a Regie Radio Music. Od roku 2015 prodává reklamní čas rádií Media Bohemia a Lagardere Active ČR a několika nezávislých rozhlasových stanic. Je jedničkou na trhu rádiové reklamy.

Akcionáři zvažují rozšíření činnosti Radiohouse na prodej reklamního prostoru v dalších typech médií. Tím by se měl zvýšit objem jeho služeb poskytovaných nezávislým zákazníkům a firma by se měla osamostatnit.

ÚOHS se při posuzování dopadů fúze zaměřil zejména na oblasti poskytování inzertního prostoru v rádiích a poskytování on-line inzertního prostoru a provozování rozhlasového vysílání.

"Po zvážení všech okolností a po analýze možných negativních dopadů přicházejících do úvahy v důsledku horizontálního propojení činností úřad dospěl k závěru, že posuzované spojení soutěžitelů nevzbuzuje vážné obavy z podstatného narušení hospodářské soutěže," uvedl předseda ÚOHS Petr Rafaj.

-čtk-