Česká televize dotočila thrillerový seriál Vzteklina

čtvrtek, 17. srpna 2017, 12:52 TV MediaGuru

Do vysílání v novém roce připravuje Česká televize thrillerovou minisérii Vzteklina.

Česká televize ukončila natáčení nové thrillerové minisérie Vzteklina v hlavních rolích s Kryštofem Hádkem, Stanislavem Majerem, Johanou Matouškovou a Janem Vlasákem. Natáčení trvalo pět měsíců. Vysílat by se měla na obrazovkách České televize v příštím roce.

Režie šestidílné minisérie se ujal Tomáš Bařina, pro kterého je Vzteklina prvním setkáním se seriálovou tvorbou. "Ve výsledku je tak náš příběh jednoduše o boji mezi dobrem a zlem,“ popisuje děj Bařina. Kreativní producent Josef Viewegh, který stojí za seriály Cirkus Bukowsky nebo Rapl, ho doplňuje. „Vzteklina by na české televizní obrazovky měla přinést zase něco nového. Nabourává klišé, která se, bohužel, v tomto žánru rychle zabydlují, a naopak nabízí mnohovrstevnatý příběh,“ říká.

Úvodní díl zavede diváky do okolí jedné z šumavských vesnic, kde je potvrzen výskyt viru u uhynulých zvířat. Do této oblasti Státní veterinární ústav vysílá mladého virologa, jehož úkolem je nalézt zdroj nákazy. „Ze začátku se zdá být takový introvertní slušňák, který ovšem později překvapí,“ popisuje svou postavu Kryštof Hádek.

Natáčení Vztekliny probíhalo od dubna do srpna tohoto roku na více než padesáti lokacích Šumavy, Kutnohorska, Prahy, Brdských lesů a Příbramska.

-mav-