Vltava Labe Media kupuje provozovatele webů TipCar

úterý, 01. srpna 2017, 12:27 Internet & Mobil MediaGuru

Vltava Labe Media zvýší dosah na internetovém trhu, získává společnost EBM system.

Mediální společnost Vltava Labe Media, součást skupiny Penta, uzavřela v pondělí akvizici společnosti EBM system, provozovatele webů TipCars.com a TipCar.cz. Oba weby zprostředkovávají prodej ojetých i nových aut, a to jak mezi autobazary a zájemci o auta, tak i přímo mezi lidmi navzájem. Nabízejí více než 100 tisíc inzerátů od více než tisícovky autobazarů a také soukromých prodejců z celé ČR.

„Tímto krokem výrazně posilujeme svoji pozici v segmentu classifieds inzerce. Spolu s weby Cars.cz a Automix.cz, které už máme v portfoliu, automobilové projekty našeho vydavatelství nyní zasahují zhruba tři čtvrtě milionu zájemců o koupi aut měsíčně,“ uvedl Michal Klíma, předseda představenstva a generální ředitel Vltava Labe Media.

Stávající tým EBM system má zůstat a stát se částí digitálních aktivit VLM. 

„Celkový zásah digitálních projektů vlastněných vydavatelstvím nyní překročí tři miliony reálných uživatelů měsíčně. Pro AdActive, naše online mediazastupitelství, půjde o nárůst měsíčního zásahu nad pět milionů reálných uživatelů. Digitální podnikání naší společnosti tak nyní stojí na dvou pevných ziskových pilířích – bannerová inzerce a classifieds – doplněné o menší e-commerce aktivity,“ dodal Petr Bednář, ředitel digitální divize VLM.

Výkony EBM system v roce 2015 představovaly 63 mil. Kč, čistý zisk 24 mil. Kč. Firma provozuje také službu EBMservice.com. Dosavadními vlastníky společnosti sídlící ve Frýdku Místku byli podnikatelé Stanislav Vostárek a Stanislav Havran.

-mav-