Nakladatelství Grada spouští online knihovnu

čtvrtek, 21. září 2017, 06:55 Internet & Mobil MediaGuru

Online knihovna v současnosti obsahuje 3,5 tisíce knižních titulů.

Nakladatelství Grada uvádí na českém a slovenském trhu online knihovnu Bookport, která umožňuje čtenářům předplatit si přístup ke knihám. Na projektu se podílí několik českých nakladatelství, další postupně přibývají. Aktuálně knihovna obsahuje více než tři a půl tisíce knižních titulů včetně novinek i knih ze všech žánrů.

Čtenáři díky předplatnému mají mít přístup k přibližně čtvrtině elektronických knih v České republice. Kromě všech čtyř značek nakladatelství Grada obsahuje knihovna tituly z nakladatelství Portál, Epocha, Vyšehrad, Galén či Jota.

Typy předplatného jsou různé, ceny se liší podle zvolených služeb a počtu uživatelů. Například předplatné Popular, které zaručuje v tuto chvíli přístup k 2 tisícům titulů, vyjde na 199 Kč měsíčně.

„Naším cílem bylo vytvořit platformu, která umožní neomezeně číst v obrovské nabídce titulů, a to jen za cenu jedné tištěné knihy,“ uvedl Martin Sviták, vedoucí projektu Bookport. Celý model lze podle jeho slov přirovnat k Netflixu, ale pro knížky.

S platformou Bookport je možné pracovat on-line nebo za pomoci mobilní aplikace i bez připojení k internetu. Při přechodu z jednoho zařízení na druhé dojde k automatické synchronizaci a kniha se načte v místě, kde čtenář skončil. Aplikace je dostupná pro Android, iOS i Windows.

Kromě nejnovějších titulů z oblasti beletrie tvoří nabídku rovněž populárně-naučná a dětská literatura. Uživatelé si mohou vytvořit vlastní knihovny a vkládat do nich tituly podle své potřeby.

Grada Publishing je největším tuzemským nakladatelem odborné literatury. Pod svou mateřskou značkou Grada přináší odbornou literaturu, pod značkou Cosmopolis zahraniční i českou beletrii. Knihy pro děti vycházejí pod značkou Bambook, další značkou je Alferia – literatura poznání, a knihy z oblasti osobního rozvoje, zdraví či alternativního vědění.

-mav-