Web Forum 24 Pavla Šafra chystá tištěnou verzi

čtvrtek, 28. září 2017, 09:00 Tisk, Internet & Mobil MediaGuru

Online deník Forum 24 vedený Pavlem Šafrem avizuje přípravu tištěného časopisu.

Připravovaný časopis Revue Forum

Připravovaný časopis Revue Forum

Online deník Forum 24 chce přijít i s tištěnou verzí. Na svém webu oznámil, že začal vybírat na platformě Hit Hit na papírové vydání časopisu Revue Forum. Cílová částka je stanovena na 720 tisíc Kč, Forum 24 ale vybírá i pomocí veřejné sbírky.

„Za rozhodnutím jít do časopisecké verze stojí zájem našich čtenářů, často opakované dotazy na možný rozvoj směrem k tištěnému médiu a také úspěch naší dosavadní veřejné sbírky, jejíž přínos za dva a půl roku již překročil pět milionů korun, což potvrzuje zájem veřejnosti o naši práci,“ zdůvodnil ve svém textu šéfredaktor Pavel Šafr.

Forum 24 se ostře staví k současnému společensko-politickému vývoji a je kritický k lídrovi hnutí ANO Andreji Babišovi. Právě nadcházející parlamentní volby mají být také důvodem, proč se Forum 24 rozhodlo přijít i s papírovým vydáním. „Je možné, že v naší zemi dojde během následujících voleb k razantnímu útoku na podstatu polistopadového vývoje. Favoritní politická síla vedená miliardářem Andrejem Babišem nerespektuje základní pravidla svobodné společnosti, tedy oddělení moci médií od politiky, oddělení činnosti státních úřadů od soukromých zájmů podnikatele,“ zdůvodňuje.

Ve svém popisu uvádí, že chce přinášet seriózní a podložené informace a analýzy na aktuální témata, reportáže a rozhovory. Zaměřit se chce také na kvalitní fotografie a infografiky, má přinášet i obrazový humor a politickou satiru. Vedle aktualit politického a celospolečenského zaměření nabídne i informace z ekonomiky a kultury. „Nový časopis bude bránit veřejnost před mocenskou manipulací, před státní buzerací a šikanou, před neustálými zákazy, utahováním šroubů a Velkým bratrem, který nás chce všude šmírovat,“ popisuje.

Redakční tým tvoří vedle Pavla Šafra například Jan Jandourek, Jiří Sezemský, Johana Hovorková, Jenny Nowak, Vilém Besser či Václav Hubinger.

Očekávaná cena časopisu na stáncích je 49 korun, periodicitu zatím neuvádí. Titul bude dostupný i v digitální verzi.

-mav-