Nova začne pro Markízu odbavovat vysílání

pondělí, 9. října 2017, 07:00 TV, Slovensko MediaGuru

Sesterské televize skupiny CME si vypomohou v odbavování vysílání.

Foto: TV Markíza

Foto: TV Markíza

Televize Nova zajistí od nového roku pro slovenskou skupinu Markíza technickou část vysílání, která se týká jeho odbavování. Jiné formy spolupráce nad rámec stávajících teď nejsou na pořadu dne, uvedla na naše dotazy slovenská skupina Markíza.

„Budeme spolupracovat v oblasti odbavování vysílání. Od nového roku budou v Česku spravovat tuto technickou část. Dává to smysl – mají devět kanálů a my čtyři. Pokud budou další spolupráce, tak budou. Pokud ne, tak ne. V mnohých oblastech musíme zůstat lokální, v některých jiných se může spolupráce v rámci skupiny dostavit. Musí to ale vždy dávat smysl, byli bychom hloupí, pokud bychom se po synergiích nedívali. Nebudeme je ale dělat za každou cenu,“ popsal PR manažer Markízy Lukáš Kočišek.

Skupina CME, do které obě televize patří, zajišťuje v Česku vysílání stanic Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Action, Nova Gold, Nova Sport 1 a Nova Sport 2, slovenským divákům pak nabízí kanál Nova International. Nejnovějším přírůstkem je v satelitním vysílání stanice Nova +1, která nabízí posunuté vysílání o jednu hodinu.

Portfolio skupiny Markíza čítá kromě hlavního kanálu Markíza stanice Dajto a Doma, pro české diváky je připraven kanál Markíza International.

Spolupráce Novy a Markízy se dosud projevovala na přípravě některých společných pořadů, příkladem může být například Superstar. I přes hledání synergií v technické části vysílání, si chce ale Markíza uchovat výrobu původní tvorby. „Naši původní tvorbu produkujeme na Slovensku s lokálními herci a protagonisty, s výjimkou některých konkrétních česko-slovenských koprodukcí, které připravujeme společně. V rámci skupiny si také vyměňujeme producenty a know-how,“ vysvětluje Lukáš Kočišek.

Zaměstnanci TV Markíza podle jeho slov spolupracovali i v jiných zemích patřících do skupiny CME na některých pořadech (Farma, Hlas), stejné podpory se má dostávat Markíze od producentů z ostatních sesterských stanic skupiny. „Jediná změna, ke které jsme přistoupili, je, že české a slovenské produkční týmy jsou řízené centrálně, ale programy se musí vyrábět lokálně,“ dodává Kočišek.

-mav-