Seznam.cz nabírá další lidi, přišli Mádl, Šulcová či Vzorek

pondělí, 16. října 2017, 15:35 Lidé MediaGuru

Další příchody českých editorů, redaktorů nebo moderátorů ohlašuje redakce Seznam Zpráv.

Helena Šulcová, foto: Seznam.cz

Helena Šulcová, foto: Seznam.cz

Po příchodu Filipa Horkého Tomáše Svobody DVTV nastupují do zpravodajské redakce Seznam.cz od října další lidé. Seznam Zprávy rozšiřují redakci o nové dramaturgy, editory, moderátory, ekonomické, sportovní, investigativní či politické reportéry. Za poslední měsíce Seznam.cz zdvojnásobil počet lidí v rámci projektu Seznam Zprávy na zhruba 70. Níže přinášíme seznam nových jmen, které do Seznam Zpráv přicházejí z různých českých médií.

Helena Šulcová

Moderátorka z Českého rozhlasu, bývalá politická zpravodajka TV Prima či moderátorka Studia 6 v České televizi. Pro Seznam Zprávy bude moderovat nový diskuzní pořad, do kterého budou zapojeni i diváci a jejich komentáře.

Ivana Navrátilová

Dlouholetá moderátorka a redaktorka Českého rozhlasu, předtím jedna z tváří Studia 6 na ČT, bude na Seznam.cz tvořit obsah zaměřený na životní styl a moderovat.

Markéta Bidrmanová

Ekonomická redaktorka ČRo Plus točila byznysové reportáže rovněž pro Českou televizi, psala i pro deník E15. V Seznam.cz bude připravovat ekonomickou verzi pořadu Duel.

Luděk Mádl, foto: Seznam.cz

Luděk Mádl, foto: Seznam.cz

Luděk Mádl

Uznávaný sportovní reportér přichází z vydavatelství Economia. Za pátrání v korupčním zákulisí českého fotbalu, které později zlidovělo pod heslem „Ivánku, kamaráde“, dostal Mádl ocenění Novinářská křepelka. Investigaci a sportovním kauzám se bude věnovat i na Seznam Zprávách.

Monika Ryšavá

Domácí reportérka přechází z deníku MF Dnes, předtím působila rovněž v Lidových novinách. V redakci Seznam Zpráv se bude věnovat zejména politickým tématům a velkým zpravodajským událostem.

Blanka Kubíková

Dramaturgyně a editorka v minulosti spoluvytvářela ranní vysílání ČT, je scénáristkou a průvodkyní série 13. komnata. V Seznam Zprávách zodpovídá za rozvoj lifestylových pořadů.

Jan Stránský

Přechází z vydavatelství Mafra, kde dlouhé roky byl na pozici vedoucího regionů a úspěšně řídil severočeskou redakci MF Dnes. V Seznamu má za úkol budovat a řídit síť krajských zpravodajů.

Tomáš Vzrek, foto: Seznam.cz

Tomáš Vzrek, foto: Seznam.cz

Tomáš Vzorek

Jedna ze známých tváří z obrazovky veřejnoprávní stanice ČT24, kde dlouhé roky moderoval a editoval zpravodajské vysílání. V redakci Seznam.cz rozšiřuje tým moderátorů živého vysílání.

Karel Dlabač

Jako režisér nebo kreativní producent je podepsán pod mnoha televizními projekty, stál u zrodu čistě internetové talk-show Kilák. Před příchodem do Seznam.cz, kde rozšiřuje tým editorů vysílání, byl vedoucím editorem večerních zpráv TV Barrandov.

Vedran Kovačevič

Reportér pořadu Top Star magazínu na Primě, v minulosti pracoval i pro TV Nova, několik let vedl společenskou rubriku iDNES.cz. V Seznam Zprávách bude editorem lifestyle obsahu.

Mediální projekt Seznam Zprávy vznikl loni na podzim. Zaměřuje se na tvorbu video zpráv a publicistiky, kterou umísťuje na internetu. Seznam.cz si zároveň požádal o licenci na plnohodnotný televizní kanál s kontinuálním vysílám, který by měl být dostupný v kabelových sítích, přes satelit nebo v rámci pozemního vysílání. Seznam.cz patří zakladateli Ivo Lukačovičovi, má více než šest milionů uživatelů a roční tržby téměř čtyři miliardy Kč.

-mav-