Zastupitelství Atmedia má nového vlastníka

pondělí, 16. října 2017, 10:30 TV MediaGuru

Jedinou jednatelkou zastupitelství tematických stanic Atmedia se stala Michaela Vasilová.

Michaela Vasilová, foto: Atmedia

Michaela Vasilová, foto: Atmedia

Společnost Atmedia, která na televizním trhu zastupuje téměř třicítku tematických stanic, má nového vlastníka. Novou společností, která je jediným akcionářem firmy, se stala VM Media Investment registrovaná na Kypru, zjistil MediaGuru.cz z výpisu v obchodním rejstříku. Kdo za touto firmou stojí, není známo. Jediným akcionářem Atmedia byla dosud Atmedia Holding BV registrovaná v Nizozemí. K převodu vlastnictví mělo dojít v polovině letošního září.

Nově je také jedinou jednatelkou společnosti jen Michaela Vasilová, která je zároveň managing directorkou firmy. Dosud měla Atmedia tři jednatele: Marcina Borozska, Marii Joanna Wajdu Jaceka Skrodzkiho, kteří ještě reprezentovali dřívějšího polského vlastníka.

Společnost Atmedia v pondělí odpoledne změny potvrdila. Uvedla, že dosavadní majitelé se k prodeji rozhodli s ohledem na plány rozvoje na domácím mediálním trhu. Strategická rozhodnutí společnosti teď mají být flexibilnější a probíhat přímo v Praze. „S příchodem nového vlastníka začíná nová etapa zastupitelství Atmedia. Společně přispějeme k dalšímu rozvoji segmentu tematických televizí v České republice,“ uvedla Michaela Vasilová.

Vlastnické změny se Atmedia dotkly už na začátku roku 2015. Místo společnosti AMC se vlastníkem stala Atmedia Holding BV. Podle tehdejšího vyjádření generálního ředitele Atmedia Group Marcina Boroszka měla být Atmedia Holding BV ovládaná svěřeneckým fondem.

Podíl stanic zastupovaných společností Atmedia představuje na TV trhu necelá 4 % (D15+, září 2017) a v letošním roce zaznamenává v meziročním srovnání rostoucí výsledky. K zastupovaným televizním stanicím patří Joj Family, Šlágr TV, Relax, CS Film, Kino svět, Sport 2, Film +, Minimax či AXN (a řada dalších).

Atmedia působí na českém trhu od roku 2008, kdy začala s klasickým spotovým prodejem reklamního prostoru.

-mav-