Tržby CME z TV vysílání v Česku vzrostly o 16 %

středa, 27. července 2011, 06:23 TV MediaGuru

Tržby z televizního vysílání CME v Česku, kde provozuje stanice skupiny Nova a kanál MTV, ve druhém čtvrtletí vzrostly na 82,7 milionu dolarů (1,4 miliardy Kč).

Americká mediální společnost Central European Media Enterprises (CME), které v Česku vlastní televizi Nova, se ve druhém čtvrtletí meziročně přehoupla do zisku 812.000 dolarů (asi 13,6 milionu Kč). Ve stejném období loňského roku hospodařila se ztrátou 53 milionů dolarů. Tržby firmy se zvýšily o 23,8 procenta na 249,7 milionu dolarů.

"Naše výnosy se zvýšily o 24 procent a provozní zisk před odpisy a amortizací (OIBDA) o 36 procent. Tohoto zlepšení jsme dosáhli díky našim silným značkám, prvenství ve sledovanosti a rychlému růstu divize Media Pro Entertainment a internetové divize," uvedl prezident a generální ředitel CME Adrian Sarbu. Poznamenal, že firma rostla rychleji než reklamní trhy, které ve druhém čtvrtletí klesly o tři procenta.

Provozní zisk CME se v druhém čtvrtletí zvýšil o víc než 55 procent na 39,5 milionu dolarů. Za celé první pololetí CME snížila ztrátu o téměř 79 procent na 20,2 milionu dolarů a tržby jí stouply o víc než 22 procent na 422,4 milionu dolarů.

Tržby z televizního vysílání CME v Česku ve druhém čtvrtletí vzrostly na 82,7 milionu dolarů (1,4 miliardy Kč); ve stejném období loňského roku činily 71,6 milionu dolarů. Tržby Media Pro Entertainment, což je divize CME na výrobu obsahu, se zvýšily na 51,3 milionu dolarů z loňských 38,3 milionu dolarů.

CME působí v oblasti médií a zábavy v šesti zemích střední a východní Evropy. Televizní stanice má Bulharsku (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action a Ring.bg), Chorvatsku (Nova TV, Doma a Nova World), České republice (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport a MTV Czech), Rumunsku (PRO TV, PRO TV International, Acasa, PRO Cinema, PRO TV Chisinau, Sport.ro a MTV Romania), na Slovensku (TV Markíza a Doma) a ve Slovinsku (POP TV, Kanal A a POP Brio).

Akcie CME jsou obchodovány na burze v New Yorku a na pražské burze cenných papírů.