Otázky VM budou mít novou znělku a studio

pátek, 23. září 2011, 13:11 Aktuality MediaGuru

Od 2. října bude diskusní pořad České televize Otázky Václava Moravce vysílán z nového studia a s novou znělkou. V rozhovoru pro Hospodářské noviny to řekl moderátor pořadu Václav Moravec. Ten také naznačil, že do budoucna může dojít ke snižování účasti politiků v tomto diskusním pořadu. „Je možné, že by se Otázky mohly obejít bez politiků, když už se objevují v pořadech Čtyřiadvacítky v průběhu celého týdne od rána do večera. V každém případě si myslím, že politiků je ve vysílání ČT zbytečně moc,“ zmínil v rozhovoru Moravec.

Ten rovněž zopakoval svou kritiku současné podoby prvního kanálu ČT. „Podle mě je například skandální, jak vypadá úterní večerní programové schéma ČT1. Jen se podívejte. Malý pitaval z velkého města, Pokondr Live…a mezi to je vložený cestopisný pořad Na cestě, který přesunem z pondělka přišel o dvě třetiny diváků. To je jedna z věcí, za které se opravdu stydím,“ řekl.

Nešetřil ani Romana Bradáče, současného ředitele kanálu ČT24, který byl jedním z finalistů volby nového generálního ředitele ČT. Podle názoru Moravce vystavil Bradáč svoji kandidaturou zpravodajství ČT oprávněné kritice. „Tahle volba ukázala, že pokud se bude zase někdy ředitel zpravodajství ucházet o funkci generálního ředitele ČT, měl by okamžitě rezignovat,“ myslí si Moravec.

-mav-