Nova získala práva na vysílání hokeje z olympiády

čtvrtek, 11. října 2012, 00:10 TV MediaGuru

Skupina Nova získala vysílací práva na Zimní olympijské hry ze Soči v roce 2014 a Letní olympijské hry z Ria de Janeira v roce 2016.

Nova získala na Zimních olympijských hrách ze Soči exkluzivní a kompletní vysílací práva na olympijský turnaj v ledním hokeji pro terestrické kanály na území České republiky. Je to poprvé v české historii, kdy se oficiálním televizním partnerem pro olympijské vysílání stává komerční televize.

Součástí akvizice jsou také vysílací práva pro placené kanály na kompletní program celé zimní a letní olympiády pro sportovní kanál Nova Sport na území ČR a SR a internetové portály Voyo v obou těchto zemích.

„Ze zisku vysílacích práv na olympijské hry mám obrovskou radost, zejména získání práv na hokejový turnaj v Soči je pro Novu skvělá zpráva. Jsem přesvědčený o tom, že kanály skupiny Nova přinesou olympijské hry v Soči a Rio de Janeiru v té nejvyšší kvalitě, kterou si český divák bezesporu zaslouží,“ říká generální ředitel TV Nova Jan Andruško.

Kromě práv na lední hokej pro pozemní kanály se oficiálním vysílatelem v oblastí placených televizí stane kanál Nova Sport. Po deseti letech vysílání tak bude moci Nova Sport poprvé ve své historii přinést svým předplatitelům všechen dostupný obsah z této významné sportovní události.

Česká televize ale bude i nadále hlavním televizním vysílatelem olympiád a s výjimkou jednoho sportu odvysílá zimní olympijské hry 2014 ze Soči a kompletní program letních olympijských her 2016 z Ria de Janeira. Televizní práva získala pro své volně šířené kanály současně i s právy pro internet.

XXII. zimní olympijské hry přivítá ruské Soči ve dnech 7. až 23. února 2014. XXXI. letní olympijské hry se uskuteční od 5. do 21. srpna 2016 v brazilském Rio de Janeiro.

-mav-