Mafra mění strukturu, končí Roman Breitenfelner

čtvrtek, 20. prosince 2012, 12:49 Tisk MediaGuru

Mediální skupina Mafra mění kompetence členů představenstva. Počet členů představenstva se snižuje o Romana Breitenfelnera, který skupinu opouští.

V představenstvu společnosti Mafra dojde ke sloučení odpovědnosti za iDnes.cz, všechny digitální rubriky, servisní nabídky a obchod. Odpovědnost za ně převezme Roman Latuske. Vedle internetové části bude zodpovědný za elektronická média – TV Óčko a rozhlasové aktivity skupiny Mafra.

Dalibor Balšínek se má soustředit na další rozvoj značky Lidové noviny. „Potenciál této značky, který jde nad rámec deníku, dokládají úspěchy dosažené v posledních letech mj. i s nabídkou magazínů. Je třeba, aby pod vedením Dalibora Balšínka ještě rychleji rostl také internetový server lidovky.cz,“ zdůvodňuje Mafra v oficiální zprávě.

Petr Marek přebírá odpovědnost za výnosy všech tiskových produktů (MF Dnes, LN a deníku Metro). Marek, který byl dosud zodpovědný za inzerci, bude mít na starosti i distribuci a veškeré technické útvary vydavatelství.

Z představenstva odchází Roman Breitenfelner, který od roku 2003 odpovídal za útvary financí a controllingu, personálního oddělení a tiskáren.

Předseda představenstva Johannes Werle zůstává nadále zodpovědný za vedení redakcí. Zároveň také převezme odpovědnost za tiskárny, marketing celé mediální skupiny, útvary financí a controllingu a za personální a právní oddělení.

Cílem nové organizační struktury má být snaha o intenzivnější práci se spotřebitelským a inzertním trhem.

Jde tak o další významnou změnu ve struktuře mediální skupiny Mafra poté, co společnost v průběhu letošního podzimu upravila strukturu svých redakcí.

-mav-