Nový šéf Economie může být ještě v dubnu, Babický odejde 30.4.

čtvrtek, 11. dubna 2013, 07:50 Tisk MediaGuru

K poslednímu dubnu by měl z vydavatelství Economia odejít stávající generální ředitel Petr Babický.

Petr Babický, který loni v prosinci rezignoval na svoji funkci generálního ředitele vydavatelství Economia, a od 1. ledna 2013 byl pověřen dočasným řízením společnosti, podle informací MediaGuru.cz odejde z Economie na konci dubna.

Představenstvo společnosti by zároveň ještě v průběhu dubna, resp. v jeho závěru, mohlo zvolit Babického nástupce. Ten stále dosud nebyl vybrán. Podle neoficiálních informací jsou v užším výběru dva kandidáti, oba ze zahraničí.  Přestože se od začátku roku několikrát spekulovalo, že by post generálního ředitele Economie mohl zaujmout Dalibor Balšínek, tato informace se nepotvrdila.

Babický se řízení společnosti, vydávající Hospodářské noviny, týdeníky Ekonom a Marketing & Media a několik odborných titulů, ujal v únoru roku 2010. Do firmy nastoupil po majetkových změnách, kdy vydavatelství koupil od německého Handelsblattu podnikatel Zdeněk Bakala.

Představenstvo Economie, které bude o novém generálním řediteli rozhodovat, zasedá od konce loňského roku v novém složení. Předsedá mu majitel Zdeněk Bakala a členkou představenstva je mj. i jeho manželka Michaela Maláčová.

Economii čeká na konci června stěhování do nových prostor v pražském Karlíně. Zrušení šesti odborných titulů, ke kterému došlo loni v lednu, zároveň Economii vytváří novou konkurenci v segmentu B2B titulů, kde se chystá několik nových projektů, za nimiž stojí bývalí redaktoři Economie.