Týdeník Dotyk zahájil, má animovaný spot

pátek, 03. května 2013, 07:32 Internet & Mobil MediaGuru

První číslo prvního čistě tabletového týdeníku Dotyk vyšlo v pátek 3. května. Obsahuje i články z Newsweeku.

Vydavatelství Tablet Media, které v pátek 3. května na trh uvedlo vůbec první český tabletový týdeník Dotyk, uzavřelo licenční dohodu s americkým titulem Newsweek o přebírání textů. Newsweek od začátku letošního roku už nevychází v tištěné podobě, přesunul se na internet a právě do tabletových médií. Do prvního čísla týdeníku Dotyk redakce vybrala z Newsweeku článek Vyhoďte ten seznam!, který se zabývá tématem úspěšných žen na vrcholných postech. Dotyk je od pátečního poledne zdarma ke stažení v App Store a v Google Play.

Ústředním tématem prvního čísla je text Národ bez hrdinů, o mizejících skutečných národních hrdinech a jejich nahrazením hvězdami showbyznysu. V prvním vydání se také objevuje článek Polská krev, všímající si potravinové války mezi Polskem a Českem, či rozhovor s Vladimírem Benešem, českým neurochirurgem, nebo úvahu nositelky Nobelovy ceny za ekonomii Vernon Smith o tom, proč po šesti letech ekonomické recese nepřichází oživení. Čtenáři si budou moci mj. stáhnout nejlepší aplikace o vínech nebo v interaktivním testu ověřit, co všechno vědí o první republice.

Titul bude vycházet každý pátek, ke stažení je zdarma v App Store a v Google Play. Vydavatelství předpokládá, že projekt by se měl dostat na nulu do tří let.

Na podporu nového týdeníku je připraven i animovaný spot, který se objeví jen na internetu. Jeho autorem je agentura Bison & Rose, s hlavní ideou spotu přišel vydavatel Michal Klíma.

-mav-