ATO: ÚOHS potvrdil platnost tendru na TV metry

pondělí, 21. července 2014, 07:10 Aktuality, TV MediaGuru

Antimonopolní úřad potvrdil zákonnost postupu ATO při výběru realizátora projektu elektronického měření sledovanosti televizního vysílání (PEM). V tendru zvítězila v listopadu 2011 společnost Mediaresearch. Postup ATO byl podroben opakovanému přezkumu u Úřadu na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Rozhodnutí předsedy Úřadu představuje pravomocnou tečku za správním řízením zkoumajícím regulérnost této veřejné zakázky, oznámila v pátek Asociace televizních organizací (ATO).

Předseda ÚOHS svým rozhodnutím ze dne 14. července 2014 zamítl opravný prostředek společnosti CET 21, který podala proti rozhodnutí ÚOHS z června 2013. Ten potvrdil zákonnost postupu ATO při zadání veřejné zakázky na výběr realizátora peoplemetrového měření. Tímto rozhodnutím předsedy ÚOHS tak bylo pravomocně ukončeno správní řízení, kterým byl přezkoumán postup ATO při zadání zakázky na PEM, včetně výběru realizátora společnosti Mediaresearch a uzavření smlouvy s touto společností.

„O tom, že tendr byl v pořádku, jsme byli přesvědčeni od samého začátku a věřím, že to dnes uznává i současné vedení TV Nova. Za nejdůležitější výsledek považuji zejména skutečnost, že nedošlo k zavedení dvojí výzkumné měny a rozbití jednotného měření. Dvoukolejné měření by bezpochyby zkomplikovalo život všem účastníkům mediálního trhu. Navíc by došlo ke znehodnocení veškerého úsilí odborné veřejnosti, která se léta snažila, aby český trh byl kultivovaný a odpovídal mezinárodním standardům", poznamenala k celé záležitosti jednatelka ATO Vlasta Roškotová.

-mav-